Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
19 d'agost del 2021
Altafulla no tindrà toc de queda
El TSJC ha refusat els nous criteris que demanava la Generalitat perquè "responen a criteris d’ordre públic i no sanitaris "
Altafulla finalment no tindrà toc de queda, ni a partir d’aquest divendres ni en un futur proper. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) no ha avalat els nous criteris que demanava la Generalitat de Catalunya per mantenir la mesura. Bàsicament, que entressin en la llista els municipis que superessin els 125 punts d’incidència de la Covid-19 per cada 100.000 habitants.

El TSJC apunta que la rebaixa del llindar per establir el toc de queda "respon a criteris d’ordre públic i no sanitaris". És el cas d’Altafulla, per exemple, que havia demanat al Govern que revisés els requisits per recuperar la restricció de mobilitat entre les 1h i les 6h, i frenar així els botellots que es repeteixen cada cap de setmana a la platja del Vinyet, o més recentment, al pàrquing de El Roquissar.

La coalcalessa d’Altafulla, Alba Muntadas, ha lamentat la decisió del TSJC, i ha dit que mantindran el mateix dispositiu policial del passat cap de setmana. I és que, malgrat que els municipis limítrofs tampoc tinguin ja toc de queda, “preveiem que hi haurà grups de gent que vulgui fer botellots”, ha sentenciat.

El tribunal només permet mantenir el toc de queda en 19 municipis: Alcarràs, Amposta, Arenys de Munt, Badia del Vallès, Balaguer, Banyoles, Calafell, Celrà, Cervelló, Gelida, Manlleu, Martorell, Montblanc, Móra d'Ebre, Palafolls, Salt, Sant Feliu de Guíxols, Sarrià de Ter i Torroella de Montgrí. Per tant, Roda de Berà deixarà de tenir toc de queda a partir d’aquest divendres, com també ho farà Torredembarra.

D’altra banda, el que sí que ha aprovat són les restriccions com la limitació de les reunions a un màxim de 10 persones i la restricció de l'horari de totes les activitats fins a les 00.30. A més, els assistents a esdeveniments d'oci o culturals han d'estar asseguts i han de mantenir la distància interpersonal de dos metres i mig.
Alba Muntadas, coalcaldessa d'Altafulla
Social
Et recomanem
Revetlla de Sant Joan
23 de juny a partir de les 21h a la zona verda del Castell
Programa complet a: www.altafulla.cat
Taller 'Educació sexual i literatura'
25 de juny a les 17h al museu etnogràfic
Inscripcions al Whatsapp: 608 589 530
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Programa complet a: www.altafulla.cat
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla