Notícies
Foto: Ensamble Martinu
03 d'agost del 2021
Ensemble Martinu inaugura el 34è FIM d’Altafulla aquest dimecres a la plaça de l’Església
La formació que aterra des de Praga ofereix un repertori tradicional dels segles XVIII, XIX i XX amb obres d’autors contemporanis del seu país
La plaça de l’Església torna a ser, un any més, l’escenari del Festival Internacional de Música d’Altafulla. La 34a edició d’aquest certamen comença aquest dimecres 4 d’agost, a partir de les 22h, amb l’actuació d’Ensemble Martinu. El director artístic del festival, Claudi Arimany, ha destacat el repertori del grup amb obres que incorporen elements de rock, jazz, blues i swing, i el virtuosisme dels músics.

La formació de la República Txeca és un quartet de piano integrat per Miroslav Matejka (flauta), Anna Veverkova (violí), Bledar Zajmi (violoncel), i Veronika Bohmova (piano). Fundat el 1978, Ensamble Martinu ofereix un repertori tradicional dels segles XVIII, XIX i XX, i també interpreta música de Bohuslay Martinu, així com les obres dels autors contemporanis txecs per a quartets i trios de piano amb flauta.

El dia previ a la inauguració, Claudi Arimany també s’ha mostrat content de poder celebrar el festival malgrat trobar-nos encara en una situació d’alerta sanitària. Si bé considera que és millor que la de l’any passat, encara hi ha algunes qüestions que limiten una de les propostes més potents i consolidades a Altafulla i el territori.

Les entrades per al concert d’aquest dimecres es poden comprar a l’Oficina de Turisme d’Altafulla, en els dispositius infotactile de la plaça del Pou i la plaça dels Vents, a la pàgina web www.altafulla.cat, o la mateixa nit del concert a partir de les 21h a la plaça de l’Església.

El preu és de 15€ cada entrada, amb la possibilitat d’adquirir un paquet de quatre concerts per 49€ i l’abonament per a tot el festival de 65€. Els titulars del Carnet Jove gaudeixen d’un 50% de descompte.

La resta de dates del FIM d’Altafulla són el 6 d’agost amb Quintet de Vent Harmonia; el 8 d’agost amb Trio amb Piano; el 10 d’agost amb Classic Meet Jazz; el 17 d’agost amb l’Orquestra de Cambra de Terrassa 48; el 21 d’agost amb la Nit d’Òpera, Sarsuela i Cançó; i el 24 d’agost amb Música per a Acordió.
Claudi Arimany, director artístic del FIM d'Altafulla
Claudi Arimany, director artístic del FIM d'Altafulla
Social
Et recomanem
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la zona verda de davant del Castell
Programa complet a: www.altafulla.cat
Festival Altacústic
19 i 20 de juliol a la plaça de l'Església i la plaça del Pou
Programa complet a: www.altacustic.cat
MNACTEC Bus
26, 27 i 28 de juliol al carrer Atzavares
+ info i reserves a: mnactec.cat/ca/exposicio-detall/mnactec-bus
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla