Notícies
Foto: Ajuntament d'Altafulla
27 de juliol del 2021
Turisme d’Altafulla posa en marxa una gimcana digital per promoure la vila i el seu patrimoni
Està ambientada en els experiments de botànica del científic i Fill Il·lustre Antoni Martí i Franquès, i compta amb 10 enigmes per resoldre en 70 minuts
L’Ajuntament d’Altafulla posa a disposició de la ciutadania un nou divertimento per aquest estiu. Es tracta d’una gimcana digital titulada ‘Altafulla, experiments de botànica’. Una eina que a banda de distreure a aquella gent que decideixi fer ús d’aquesta experiència turística en què el viatger resol diferents enigmes, també serveix per posar a l’abast de tothom i aprendre sobre el patrimoni històric, cultural i botànic d’Altafulla.

Consisteix en un joc de pistes digital que té com a objectiu transformar l’experiència turística i aconseguir que el coneixement de la història de la localitat i del patrimoni sigui d’una manera lúdica i apta per a tots els públics. És, ha explicat la regidora de Turisme d’Altafulla, Natalia Sanz, una aventura detectivesca on l’usuari partirà d’un enigma inicial que ha de resoldre i que l’anirà guiant per diversos punts d’interès del municipi.

La gimcana està ambientada en l’època del científic altafullenc i Fill Il·lustre de la vila Antoni de Martí i Franquès (Altafulla, 14 de juny de 1750 – Tarragona, 20 d'agost de 1832) i els seus experiments en el camp de la botànica, i molt especialment en la fisiologia vegetal. Compta amb un total de 10 enigmes que es poden resoldre en uns 70 minuts amb un recorregut d’1,2 quilòmetres. Està disponible en català, castellà, anglès i francès, i és una activitat gratuïta que està disponible les 24 hores cada dia de la setmana.

Aquesta activitat innovadora ha anat a càrrec de la regidoria de Turisme de l’Ajuntament d’Altafulla i ha estat produïda per l’empresa Gymkana Digital Turística. Començar a jugar-hi és tan fàcil com escanejar un codi QR o accedir a l’enllaç web https://gymkanaturistica.com/game/?pin=Altafulla.
Natalia Sanz, regidora de Turisme d'Altafulla
Natalia Sanz, regidora de Turisme d'Altafulla
Social
Et recomanem
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la zona verda de davant del Castell
Programa complet a: www.altafulla.cat
Festival Altacústic
19 i 20 de juliol a la plaça de l'Església i la plaça del Pou
Programa complet a: www.altacustic.cat
MNACTEC Bus
26, 27 i 28 de juliol al carrer Atzavares
+ info i reserves a: mnactec.cat/ca/exposicio-detall/mnactec-bus
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla