Notícies
Foto: Policia Local d'Altafulla
27 de juliol del 2021
Les molèsties per soroll es multipliquen a Altafulla els primers dies sense toc de queda
La Policia Local assegura que “no s’arriba a tot” quan simultàniament hi ha concentracions de joves a l’Ermita, l’skatepark, el búnquer i el mirador del Fortí
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va avalar el toc de queda i la resta de mesures per contenir la COVID-19 almenys una setmana més des de divendres passat. D’aquesta manera, el toc de queda entre la 01:00h. i les 06:00h. s’aplica en 165 municipis del país de més de 5.000 habitants amb una incidència superior a 400 casos per cada 100.000 habitants en els últims set dies.

La millora de les dades epidemiològiques a Altafulla, però, va significar que la vila sortís del llistat just després de la primera setmana del nou confinament nocturn. Un anunci que en un primer moment es va encaixar amb alegria, pel que això comporta a l’hora de superar la pandèmia, però també amb prudència. I és que tothom sabia que per la proximitat amb Torredembarra i Tarragona, poblacions que sí que han mantingut el toc de queda, aquest fet podia generar un efecte crida per part de molta gent a l’hora d’esquivar les restriccions.

I això, en poca o molta mesura, és el que ha passat els primers dies sense toc de queda a Altafulla. Ho ha assegurat als micròfons d’aquesta casa el caporal de la Policia Local, Jordi Gil, que ha explicat que, sobretot, les molèsties per soroll s’han multiplicat. Una situació, ha afegit, que de vegades va acompanyada de vandalisme i actituds agressives per part dels que la practiquen. Gil ha dit que fins i tot hi ha casos en què com a cos policial no poden actuar, com ha passat aquest cap de setmana al búnquer de la Roca del Gaià i a la platja del Vinyet, que és terme municipal de Tarragona.

El cap de la Policia Local d’Altafulla ha demanat seny i responsabilitat a la ciutadania per mantenir la tendència a la baixa de les dades epidemiològiques, i a la vegada ha insistit que ha de prevaldre el respecte i la bona convivència veïnal. Jordi Gil ha assegurat també que en nits intenses com les dels últims dies, les patrulles i agents que estan de guàrdia “no arriben a tot”, i ha posat d’exemple les concentracions de joves que de manera simultània s’han donat a l’Ermita, l’skatepark, el búnquer i el mirador del Fortí.

Més enllà del dispositiu especial per fer front a la pandèmia i assegurar que es compleixen les mesures establertes pel Govern català i la resta d’autoritats per contenir la COVID-19, Jordi Gil ha explicat a Altafulla Ràdio que les tasques diàries habituals del cos es mantenen. I que puntualment hi ha emergències en què ha d’intervenir, com per exemple la fuita de gas del carrer de les Escoles que es va donar dissabte passat al vespre i va comportar el tall del vial i l’establiment d’un perímetre de seguretat.
Jordi Gil, caporal de la Policia Local d'Altafulla
Jordi Gil, caporal de la Policia Local d'Altafulla
Social
Et recomanem
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la zona verda de davant del Castell
Programa complet a: www.altafulla.cat
Festival Altacústic
19 i 20 de juliol a la plaça de l'Església i la plaça del Pou
Programa complet a: www.altacustic.cat
MNACTEC Bus
26, 27 i 28 de juliol al carrer Atzavares
+ info i reserves a: mnactec.cat/ca/exposicio-detall/mnactec-bus
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla