Notícies
Foto: Departament de Salut
20 de juliol del 2021
Salut preveu més de 2.000 ingressats per Covid però confia que les restriccions comencin a notar-se a finals de setmana
Les residències facilitaran el test d'antígens que s'han de fer les persones que visitin un familiar
Salut preveu superar els 2.000 pacients ingressats a planta i els 400 a les UCI per COVID-19 en els propers dies, segons ha indicat el subdirector general de Coordinació de Salut Pública, Xavier Llaberia, en roda de premsa. Actualment, hi ha 1.683 pacients a planta per coronavirus, un 18% del total d’ingressos, i 307 a les UCI, un 42% del total i al voltant del 30% de la capacitat de crítics. Llaberia ha explicat que veuen una estabilització en la pujada de contagis, si bé s’ha mostrat prudent, i confia que les restriccions dels últims dies comencin a notar-se als hospitals a finals de setmana.

Llaberia ha assenyalat que estan notant una estabilització en la pujada de casos de COVID-19 a Catalunya, que en les últimes setmanes ha estat explosiva. Aquesta certa estabilització, ha indicat, s’està notant en les franges on més desbocat ha estat el ritme de contagis, la de 15 a 29 anys i també, la de 30 a 49 anys.

Amb tot, s’ha volgut mostrar molt prudent en espera de l’evolució de la cinquena onada els propers dies i de l’eventual impacte que tinguin les restriccions preses, principalment el tancament de l’oci nocturn, la limitació de trobades socials a deu persones, la reducció de l’horari d’activitats a les 00:30h. i el confinament nocturn per municipis.

El subdirector general de Coordinació de Salut Pública espera que l’impacte d’aquestes restriccions es comenci a notar als hospitals a partir de finals d’aquesta setmana. Així, els responsables de Salut confien que la setmana que ve comencin a reduir-se els ingressos a planta, si bé la baixada de les UCI encara tardarà dies, ha apuntat.

Un de cada quatre pacients ingressats a planta per COVID-19 té menys de 40 anys i un de cada cinc a les UCI és menor d’aquesta edat. Són dades que ha destacat Llaberia en la roda de premsa i que també es poden consultar des de fa uns dies a la web dadescovid.cat.

El representant de Salut ha explicat que preveuen demanar aquest dimarts al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) la pròrroga del confinament nocturn en els municipis on les incidències són més altes. L’actual resolució acaba divendres. El Govern va apostar per aprovar confinaments selectius de 7 dies prorrogables i demanar l’aval judicial cada setmana. En roda de premsa, el Govern va explicar que tenia la intenció de mantenir el toc de queda almenys fins a principis d’agost.

Llaberia també ha informat sobre el nou protocol a les residències, que Salut va donar a conèixer aquest dissabte i que entra en vigor aquest dimarts, per augmentar les mesures de prevenció davant de l’alta transmissió comunitària del virus.

El nou protocol augmenta d’una a tres les PCR setmanals als treballadors no vacunats i en el cas dels que tinguin la pauta completa, s’hauran de fer una prova a la setmana; redueix de tres a dues les visites simultànies als residents i estableix l’obligació que els visitants es facin un test d’antígens i acreditin un resultat negatiu abans d’accedir a les instal·lacions.
Xavier Llaberia, subdirector general de Coordinació de Salut Pública
Xavier Llaberia, subdirector general de Coordinació de Salut Pública
Social
Et recomanem
Revetlla de Sant Joan
23 de juny a partir de les 21h a la zona verda del Castell
Programa complet a: www.altafulla.cat
Taller 'Educació sexual i literatura'
25 de juny a les 17h al museu etnogràfic
Inscripcions al Whatsapp: 608 589 530
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Programa complet a: www.altafulla.cat
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla