Notícies
Foto: CNL de Tarragona
20 de juliol del 2021
El VxL s’amplia a Torredembarra amb una xarxa d’establiments col·laboradors
Els negocis es comprometen a garantir que les persones que hi vagin trobin facilitats per expressar-se i ser ateses en català, encara que el parlin amb dificultat
Durant aquest any, el Consorci per a la Normalització Lingüística (CNL) de Tarragona, amb el suport de l'Ajuntament de Torredembarra i la Biblioteca Mestra Maria Antònia, ha impulsat novament el programa ‘Voluntariat per la llengua’ amb l'exposició ‘Quan parles fas màgia’ i la presentació del programa en línia a la Biblioteca de Torredembarra. En total, sis parelles lingüístiques virtuals participen en aquesta nova edició.

Com a novetat s'ha creat una xarxa d'establiments col·laboradors amb la participació de diversos comerços, com la Carnisseria Núria i Dolors, Decora, El petit rebost, Finques La Torre, llibreria Miquel, Nexus Decora i Òptica Gual. En el marc d’aquest acord, els establiments col·laboradors es comprometen a garantir que les persones que hi vagin trobaran facilitats per expressar-se i ser ateses en català, encara que el parlin amb dificultat. Per això, tenen un adhesiu a l'entrada que els identifica. L'objectiu que persegueix ara el CNL és poder ampliar aquesta xarxa amb nous establiments.

Voluntariat per la llengua és una iniciativa per practicar el català a través de la conversa. Es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari, que parla català normalment, i un aprenent, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa. Si algun comerç o empresa vol ser-ne, només cal posar-se en contacte amb el CNL de Tarragona a vxl.tarragona@cpnl.cat.
Social
Et recomanem
Revetlla de Sant Joan
23 de juny a partir de les 21h a la zona verda del Castell
Programa complet a: www.altafulla.cat
Taller 'Educació sexual i literatura'
25 de juny a les 17h al museu etnogràfic
Inscripcions al Whatsapp: 608 589 530
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Programa complet a: www.altafulla.cat
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla