Notícies
Foto: Ajuntament d'Altafulla
16 de juliol del 2021
El carrer Pescadors d'Altafulla es vesteix amb les onades del mar per recuperar la via per als vianants
Es dona continuïtat al passeig de Botigues de Mar, s'enllaça amb el camí de ronda i s'evita el pas de cotxes pel Vinyet
Els visitants que arribin a Altafulla aquesta cap de setmana i els que ja hi són, tant turistes com veïns podran gaudir d'un nou atractiu a la vila que, alhora, té una funció molt concreta. Es tracta del nou mural horitzontal, a terra, que es troba al llarg de l'últim tram del carrer Pescadors, entre el final del Botigues de Mar i el Club Marítim.

Les pintures a terra contribuiran a fer més amable l'espai i recuperar-lo per als vianants com una continuïtat del passeig de Botigues de Mar i del camí de ronda tot enllaçant amb l'espai natural del Vinyet en direcció Tamarit. Es tracta d'una mesura que ha de permetre també frenar l'incivisme dels qui encara passen per aquest tram en cotxe malgrat que, de fet, ja està prohibit. Ho destaca el coalcalde d'Altafulla, Jordi Molinera, qui també assenyala que els vehicles d'emergència hi podran accedir sense problemes.

La pintura mural serà un element dissuasori més per als vehicles ja que, segons ha explicat el coalcalde, el fet que la via estigués asfaltada com la resta de carrers feia pensar que també era transitable per a vehicles. Es tracta, doncs, d'una actuació del que s'anomena "urbanisme tàctic".

Pel que fa al disseny dels dibuixos, aquest correspon a l'artista local Sergi Opisso i representen les onades del mar de la platja d'Altafulla. Els primers que ja han vist aquest mural acabat o gairebé acabat, assegura Molinera, el valoren molt positivament.

La pintura d'aquest tram de carrer completa l'actuació feta pel consistori en tota la via, on a finals de juny ja es va prohibir l'aparcament de vehicles donades les característiques del carrer, molt estret, i la problemàtica que això generava. Ara, doncs, al carrer Pescadors, on hi poden circular vehicles, només s'hi permet parar durant un temps reduït i en llocs de càrrega i descàrrega de vehicles.
Jordi Molinera, coalcalde d'Altafulla
Jordi Molinera, coalcalde d'Altafulla
Social
Et recomanem
Diada de les Cultures
13 de juliol a les 18h a la plaça del Pou
Amb C. de Vilafranca, X. de Tgn, Vella de Valls i C. d'Altafulla
Festival Altacústic
19 i 20 de juliol a la plaça de l'Església i la plaça del Pou
Programa complet a: www.altacustic.cat
MNACTEC Bus
26, 27 i 28 de juliol al carrer Atzavares
+ info i reserves a: mnactec.cat/ca/exposicio-detall/mnactec-bus
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla