Notícies
Foto: Generalitat de Catalunya
14 de juliol del 2021
El Govern català estudia la possibilitat del toc de queda
Les noves restriccions anunciades dilluns, podrien entrar en vigor, com a molt tard el cap de setmana després de l'aval del TSJC
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha avalat la restricció de 10 persones màxim en les reunions socials. Una passa imprescindible per poder aplicar aquesta mesura, el vistiplau de la justícia, ja que s'està afectant un dret fonamental.

En paral·lel, els equips jurídics de la Generalitat estan estudiant la viabilitat de sol·licitar el toc de queda, com ja s'ha fet en alguns municipis del País Valencià. Ho ha explicat la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, en la roda de premsa posterior al Consell Executiu dels dimarts.

Per altra banda, aquest dimarts, la consellera de Presidència i els consellers de Salut i Interior s'han reunit amb el món local per abordar el dispositiu conjunt per garantir el compliment de les mesures decretades pel govern i evitar les concentracions de gent. Al llarg de la jornada diversos ajuntaments han manifestat que no tenen prou recursos per fer complir les normes.

Tot plegat ve motivat per l'explosió de contagis de covid-19 que s'ha produït els darrers 15 dies i que, fins i tot, ha agafat per sorpresa els especialistes, per la seva virulència.

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha remarcat que les xifres són més que pèssimes i que una de cada quatre persones que entre a l'UCI ja té menys de 40 anys.

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, comparteix el diagnòstic d'Argimon i troba lògiques les mesures que planteja el Govern català. Ha atribuït l'explosió de casos a la concentració de gent procedent de molts llocs i ha afirmat que la situació a Catalunya és dramàtica.
Patrícia Plaja, portaveu del Govern
Josep Maria Argimon, conseller de Salut
Social
Et recomanem
Revetlla de Sant Joan
23 de juny a partir de les 21h a la zona verda del Castell
Programa complet a: www.altafulla.cat
Taller 'Educació sexual i literatura'
25 de juny a les 17h al museu etnogràfic
Inscripcions al Whatsapp: 608 589 530
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Programa complet a: www.altafulla.cat
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla