Notícies
Foto: Arxiu
12 de juliol del 2021
La Generalitat farà cribratges a monitors que marxen de campaments o colònies
El dispositiu s'allargarà durant tota la setmana i preveu fer entre 1.500 i 1.800 testos amb la voluntat de detectar casos asimptomàtics i tallar les cadenes de transmissió de la Covid
La Generalitat facilitarà cribratges als monitors del lleure que marxen de campaments o colònies. El primer ja s’ha fet aquest dissabte i ha anat dirigit a monitors que fan activitats amb pernoctació. La mesura ja es va comunicar en la darrera reunió entre les entitats del sector i la direcció general de Joventut.

En un primer moment es faran cribratges per a les activitats amb sortides de fins aquest dimecres, i el dijous 15 de juliol se’n començarà un segon per a les que surtin fins diumenge. El dispositiu s'allargarà al llarg de tota la setmana i preveu fer entre 1.500 i 1.800 testos amb la voluntat de detectar casos asimptomàtics i tallar les cadenes de transmissió de la Covid.

El secretari d'Infància, Adolescència i Joventut, Alexis Serra, ha destacat que el sector del lleure educatiu està fent les coses amb "rigor i serietat" i que és "segur". De fet, segons ha detallat, el grau d'afectació entre monitors és del 0,08%. Serra ha detallat que aquest dispositiu especial, coordinat pels departaments de Drets Socials i de Salut, s'ha posat en marxa "davant la preocupació que provoca la cinquena onada" i que afecta especialment als més joves". En aquest sentit, ha subratllat que hi ha una "relativa tranquil·litat" amb el sector del lleure "perquè les coses s'estan fent bé".

La Fundació Pere Tarrés i la Fundesplai han valorat positivament la mesura perquè afegeix un “plus” als protocols. La primera té actualment uns 17 positius i 14 grups confinats i la segona calcula que l’afectació és d’un 1%.

Els cribratges es fan a Barcelona, Lleida, Manresa, Girona, Móra la Nova i Tortosa. Des del sector han indicat que aquests cribratges passarien a fer-se a les farmàcies a partir del 19 de juliol.
Social
Et recomanem
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la zona verda de davant del Castell
Programa complet a: www.altafulla.cat
Festival Altacústic
19 i 20 de juliol a la plaça de l'Església i la plaça del Pou
Programa complet a: www.altacustic.cat
MNACTEC Bus
26, 27 i 28 de juliol al carrer Atzavares
+ info i reserves a: mnactec.cat/ca/exposicio-detall/mnactec-bus
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla