Notícies
Foto: Consell Comarcal del Tarragonès (Arxiu)
09 de juliol del 2021
Altafulla acull aquest dissabte el lliurament dels Premis Tarragonès 2020 del Consell Comarcal
Els guardonats han estat el FIC-CAT de Roda de Berà, el reusenc Magí Sunyer i un projecte sobre la Tabacalera de Tarragona
La plaça de l’Església d’Altafulla serà aquest dissabte, a partir de les 20h, l’escenari del lliurament dels Premis Tarragonès 2020 del Consell Comarcal. L’entrega estava prevista per a la tardor de l’any passat, però la pandèmia de la Covid-19 va obligar a posposar-a fins ara. I el motiu d’organitzar-la a Altafulla és perquè és un dels tres únics municipis del Tarragonès que encara no havia acollit cap edició, com ha explicat una de les responsables, Fina Caballé, en declaracions a aquesta emissora.

Caballé també ha fet una valoració positiva, tant de les propostes que s’han presentat enguany com de les que ho fan regularment en cada edició. Igualment, destaca la implicació dels ajuntaments per presentar cada any un seguit de projectes ben argumentats.

Els Premis Tarragonès són una iniciativa que el CCT du a terme anualment per promocionar la cultura i el servei als municipis, fent un reconeixement a aquelles persones, entitats o associacions que hi contribueixen en tres àmbits: la investigació, la creació i la difusió.

El Premi Tarragonès d’Investigació Lucius Licinius Sura ha estat per a ‘La fàbrica de Tàbacs de Tarragona, la Tabacalera, un referent històric per a la indústria i l’economia a la comarca del Tarragonès i un precedent per a la Dona treballadora a la indústria’, de Sara Masalias i Ramon Gabriel. El premi són 2.450 euros i la publicació del treball a la col•leció ‘Els llibres del Consell’.

El Premi Tarragonès de Creació Lucius Anneus Florus ha recaigut en Magí Sunyer en reconeixement de la important trajectòria en l’àmbit de la creació literària. El reusenc s’ha dedicat a treballar en gairebé tots els gèneres: poesia, narració, crítica literària, assaig i teatre. Igualment, des del CCT destaquen el compromís amb el territori amb el desenvolupament de projectes d’estudi i divulgació del patrimoni literari del Camp de Tarragona.

I el Premi Tarragonès de Difusió Eutyches ha estat atorgat al Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada de Roda de Berà. Així, el CCT reconeix la tasca de promoció i projecció de produccions audiovisuals realitzades en llengua catalana, com també les accions educatives als centres docents per promoure l’aprenentatge del llenguatge audiovisual i multimèdia, i de consolidació d’un públic jove.
Fina Caballé, responsable del CCT
Fina Caballé, responsable del CCT
Social
Et recomanem
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la zona verda de davant del Castell
Programa complet a: www.altafulla.cat
Festival Altacústic
19 i 20 de juliol a la plaça de l'Església i la plaça del Pou
Programa complet a: www.altacustic.cat
MNACTEC Bus
26, 27 i 28 de juliol al carrer Atzavares
+ info i reserves a: mnactec.cat/ca/exposicio-detall/mnactec-bus
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla