Notícies
Foto: Associació Mediambiental La Sínia
21 de juny del 2021
El riu Gaià ja compta amb un nou centre d'interpretació per donar a conèixer la seva riquesa
S'ubica al Catllar i és gestionat per l'Associació Mediambiental La Sínia
Conèixer els valors ecològics, territorials i patrimonials del riu Gaià al seu pas per les nostres comarques ja és possible no només acostant-se al riu, la manera més directa de fer-ho, sinó també atansant-se al nou Centre d'Interpretació del Riu Gaià que finalment s'ha pogut inaugurar aquest cap de setmana. L'espai està ubicat als afores del nucli del Catllar, a l'ermita de Sant Ramon, que és propietat municipal, i és gestionat per l'Associació Mediambiental La Sínia gràcies a un conveni amb l'Ajuntament del Catllar.

L'entitat altafullenca, que exerceix la custòdia del riu, fa anys que treballa en la creació d'aquest centre d'interpretació que compta amb el suport de les diferents poblacions de la conca del riu. Una d'elles és Altafulla, que hi és especialment representada a través de la coalcaldessa Alba Muntadas, que ha estat nomenada padrina de l'espai, junt amb l'alcalde de Querol, a l'Alt Gaià, Jordi Pijoan.

Muntadas ha explicat a Altafulla Ràdio, què representa comptar amb un Centre d'Interpretació del riu a l'abast de tothom.

La coalcaldessa d'Altafulla té una vinculació de molts anys amb l'entitat ecologista i s'ha mostrat molt satisfeta de poder-ne ser la padrina com a representant d'Altafulla. Igualment ha convidat tothom a anar al Centre d'Interpretació a descobrir les explicacions que s'hi donen sobre la riquesa del riu, les seves característiques i la seva història. Una coneixença sobre el nostre entorn natural que, sens dubte, faré que el valorem encara més.

En aquest espai podrem visitar dues exposicions, l'una de temàtica ambiental i titulada: La conca del riu Gaià. A pas d'aigua, territori i biodiversitat. I la segona, sobre el patrimoni local titulada: El conjunt fabril del Catllar, acompanyada de diverses maquetes d'en Josep Zaragoza. També destaquem que al Centre podrem veure la Xiloteca de la conca del riu Gaià d'en Joan Teruel, un recull de peces de fusta dels principals arbres i arbusts de la conca.

Al juliol és previst que s'organitzin les primeres visites en aquest espai i ja s'estan preparant diverses activitats per donar-lo a conèixer a la ciutadania.
Alba Muntadas, coalcaldessa d'Altafulla
Alba Muntadas, coalcaldessa d'Altafulla
Social
Et recomanem
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la zona verda de davant del Castell
Programa complet a: www.altafulla.cat
Festival Altacústic
19 i 20 de juliol a la plaça de l'Església i la plaça del Pou
Programa complet a: www.altacustic.cat
MNACTEC Bus
26, 27 i 28 de juliol al carrer Atzavares
+ info i reserves a: mnactec.cat/ca/exposicio-detall/mnactec-bus
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla