Notícies
Foto: Ajuntament d'Altafulla
18 de juny del 2021
Es recullen més de 40 propostes per als pressupostos participatius d'Altafulla
Fins al 25 de juny hi ha temps per enviar-les i poder ser valorades primer pels tècnics i després per una votació popular
L'Ajuntament d'Altafulla ja té sobre la taula una quarantena de propostes enviades pels ciutadans en el marc de la primera edició dels pressupostos participatius que ha impulsat enguany el consistori. Es tracta d'una iniciativa, que es va posar en marxa a finals de maig, a la que es destinen un total de 60.000 euros per als que la ciutadania n'ha d'escollir el destí. És a dir, han de determinar quines actuacions en l'àmbit municipal voldrien tirar endavant tenint en compte un pressupost que s'emmarqui en aquest total disponible.

Segons s'avançava des de l'equip de govern, quan es va impulsar la iniciativa, previsiblement les propostes estaran encaminades a fer petits arranjaments a la via pública o bé relacionades amb serveis o també que poden anar encaminades a cobrir algun projecte d'alguna entitat del poble. La inquietud dels veïns i veïnes d'Altafulla al respecte a sorprès positivament al consistori, que valora molt positivament comptar ja amb aquest gruix de propostes vingudes tant de particulars com famílies senceres i també entitats. Així ho destaca el coalcalde d'Altafulla Jordi Molinera.

Molinera, a més, ha afirmat que la majoria de les propostes presentades fins ara semblen prou viables, requisit indispensable per poder-se tirar endavant, i ha animat a tothom a fer arribar més propostes aprofitant aquests últims dies que encara queden per fer-ho.

Un cop es tanqui el període de rebuda de propostes, un grup de tècnics municipals les avaluaran segons si és factible o no fer-les i segons si encaixen en la dotació pressupostària existent. En faran una selecció i ja al setembre es farà una votació popular amb les idees seleccionades perquè la ciutadania decideixi, finalment, quines d'aquestes les assumeix el consistori per executar-les en els següents mesos.
Jordi Molinera, coalcalde d'Altafulla
Jordi Molinera, coalcalde d'Altafulla
Social
Et recomanem
El Jardí Sonor: concert amb Espaldamaceta
25 de setembre a les 19:00h. a l'antic cementiri
Organitza: La Sonora i Ajuntament d'Altafulla
Visita guiada a la desembocadura del riu Gaià
26 de setembre a les 11:00h. des del Club Marítim
Inscripcions a: 655 486 115 i joan@hortdelasinia.com
V Festival Di(vi)nes: Fe Ferré i Poètic Trio
1 d'octubre a les 21:00h. a la plaça de l'Església
Organitza: Etcètera Associació Cultural
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla