Notícies
Foto: Ajuntament d'Altafulla
07 de juny del 2021
El Consell Municipal de Medi Ambient d'Altafulla comença a caminar amb la difusió dels seus objectius
L'òrgan consultiu organitza també la presentació d'un llibre sobre les actuacions contra el canvi climàtic des del municipalisme
Què es pot fer des de l'Ajuntament d'Altafulla per fer de la vila un municipi més sostenible, és un dels eixos que sostenen l'existència del Consell Municipal de Medi Ambient que s'ha donat a conèixer oficialment a la ciutadania amb un acte que ha tingut lloc aquest dissabte. Després de diverses reunions, un dels grups de treball sorgits d'aquest òrgan consultor ha organitzat una de les primeres activitats amb les que volen fomentar la conscienciació sobre la necessitat de preservar el nostre entorn i treballar tant des de la ciutadania com des de l'administració per revertir o mitigar els efectes del canvi climàtic. En aquest sentit es va portar a la sala Teresa Manero a l'activista social Xavier Villarreal per presentar el seu llibre 'Municipalisme i canvi climàtic', que posa el focus sobre l'àmbit local per fer front als efectes d'aquest procés de degradació del medi ambient. Villarreal assegura que els municipis tenen molt a dir-hi en aquesta qüestió, per exemple definint models de mobilitat sostenibles o encaminant el seu model productiu.

L'Ajuntament d'Altafulla, de fet, ja fa temps treballa en la línia proposada per Villarreal en el seu llibre, per exemple amb la creació d'aquest Consell de Medi Ambient que ha de servir per debatre i consultar les propostes que puguin sorgir per tirar endavant accions de millora en l'àmbit de la sostenibilitat. Un bon punt de partida per a aquest debat i la intervenció del municipalisme en aquesta tasca, com explica la coalcaldessa Alba Muntadas, és el llibre de Villarreal.

Muntadas també ha exposat algunes de les accions que ja s'estan cuinant des del consistori per incidir en la lluita contra el canvi climàtic a Altafulla, per exemple el foment del reciclatge i la reducció en la generació de residus.

Muntadas també ha apuntat que l'Ajuntament treballa en una nova línia de subvencions per promocionar l'estalvi energètic. I ha explicat que quan es vulgui implementar una mesura d'aquest tipus des de l'Ajuntament, o una ordenança mediambiental, es comptarà amb l'anàlisi del Consell.
Xavier Villarreal, autor del llibre
Alba Muntadas, coalcaldessa i regidora de Medi Ambient d'Altafulla
Alba Muntadas, coalcaldessa i regidora de Medi Ambient d'Altafulla
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla