Notícies
Foto: Fundació Aurora
31 de maig del 2021
L'Associació Aurora i el Càmping Gavina fomentaran la conservació de l'Espai Natural de la Platja de Torredembarra i de Creixell
Aquesta iniciativa busca preservar els valors naturals d'aquest entorn litoral i involucrar a la ciutadania en la conservació d'aquest espai
El Càmping Gavina de Creixell i l'Associació Aurora, entitat social que integra persones amb problemes de salut mental i que promou la recuperació ambiental d'espais naturals del Camp de Tarragona, han signat un acord de col·laboració per fomentar la conservació de l'Espai Natural Protegit de la Platja de Torredembarra i Creixell. L'objectiu és preservar els valors naturals i plantejar un conjunt d'accions adreçades a la conservació de la biodiversitat d'aquest entorn.

Una de les primeres actuacions que es plantegen, en el marc d'aquest acord de col·laboració, és l'abalisament d'una part de la platja per afavorir la recuperació de la duna davant del càmping i donar continuïtat al sistema dunar ja existent. Aquesta actuació la portarà a terme un equip de l'Associació Aurora.

L'entitat també durà a terme una jornada formativa per als treballadors del càmping amb l'objectiu que coneguin millor l'espai natural i la seva biodiversitat. A més realitzarà activitats d'educació ambiental i de descoberta de l'entorn per als usuaris del càmping els mesos d'estiu.

Des del Càmping Gavina, expliquen que compten des de l'any 2019 amb el certificat de Qualitat Mediambiental que atorga la Generalitat de Catalunya, "com a empresa coneixedora de la responsabilitat que suposa estar en un enclavament protegit natural".

El Càmping Gavina i l'Associació Aurora plasmen amb aquest conveni el seu acord davant la "necessitat de fer compatible l'ús del territori amb la conservació dels seus elements naturals, paisatgístics i patrimonials, perquè en puguin gaudir totes les persones i també les generacions futures". Per aquest motiu han establert aquest marc de col·laboració per a fomentar la conservació d'aquest espai natural i sensibilitzar a la ciutadania.
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla