Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
28 de maig del 2021
Les dunes de Voramar es consoliden amb la plantada d'espècies autòctones
Aquest divendres té lloc la jornada participativa Viu la Platja per donar a conèixer la intervenció a la zona i acabar de plantar-hi tamarius, murrons i cards
La recuperació i regeneració del cordó dunar de la platja d'Altafulla avança a bon ritme i aquest divendres la ciutadania pot comprovar-ho in situ i aportar-hi el seu granet de sorra tot plantant les últimes unitats d'espècies autòctones que contribueixen a afermar aquestes estructures de sorra. Es tracta de la jornada 'Viu la Platja', que s'emmarca en la setmana de la natura, i que ja ha comptat amb la participació de diversos grups d'escolars que han pogut prendre consciència de la importància de les dunes per retenir la sorra i mantenir la platja en el seu estat natural alhora que han contribuït directament que això sigui possible. S'han plantat diferents espècies vegetals que ajudaran a fer més sòlida cada duna, entre aquests tamarius murrons i cards.

Ho ha explicat en la presentació de la iniciativa, la coalcaldessa i regidora de Medi Ambient, Alba Muntadas.

Per la seva banda el tècnic responsable del pla de gestió de la platja d'Altafulla, Ton Aymemí, destaca la feina que s'ha fet amb el tancament de l'espai i que ja es comencen a veure els resultats, amb plantes que fins i tot ja han començat a germinar.

L'actuació que s'ha fet en els últims mesos a la platja de Voramar s'inclou en el pla de gestió de la platja i compta amb l'impuls del Premi Medi Ambient atorgat per la Diputació de Tarragona el 2020. La dotació de 5.000 euros es destina tant a aquesta intervenció com a altres que la completaran com la creació de noves trampes de sorra, evitar que les avingudes d'aigua del mar no s'enduguin la sorra i donar continuïtat al camí de ronda tant per la banda del Fortí com del Marítim.

Amb la intervenció que es fa ara a Voramar es confia que a la tardor els temporals que puguin arribar a Altafulla siguin minimitzats gràcies a les dunes. Igualment s'explica que enguany Costes no ha hagut d'invertir ni un euro en aportar sorra a la platja d'Altafulla gràcies a les trampes que s'hi van instal·lar.
Alba Muntadas, coalcaldessa i regidora de Medi Ambient d'Altafulla
Ton Aymemí, tècnic del pla de gestió de la platja d'Altafulla
Ton Aymemí, tècnic del pla de gestió de la platja d'Altafulla
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla