Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
27 de maig del 2021
La ciutadania d'Altafulla decidirà el destí de 60.000 euros del pressupost municipal
Des d'aquest dijous els veïns ja poden fer les seves propostes a través del web de pressupostos participatius del consistori
L'Ajuntament d'Altafulla ha posat a l'abast de la ciutadania 60.000 euros perquè decideixi quines actuacions es poden fer a la vila amb aquesta quantitat. Qualsevol veí o veïna de manera individual o associacions i entitats poden, des d'aquest mateix dijous, registrar la seva proposta a través d'un apartat específic del web municipal creat per a l'ocasió: www.altafulla.cat/decidim
Es tracta d'una proposta de pressupostos participatius que el consistori voldria haver tirat endavant amb anterioritat, que la pandèmia ha retardat, però que ara ja estan en marxa. Segons ha explicat el coalcalde d'Altafulla, Jordi Molinera, l'objectiu de la iniciativa és empoderar la ciutadania i fer-la partícip de manera real en les decisions del govern.

Des d'aquest dijous i fins al pròxim dia 25 de juny es poden presentar les propostes a través de la plataforma dels pressupostos participatius. Un cop tancat aquest termini, un equip de tècnics valorarà la viabilitat de les propostes i el seu encaix en el pressupost existent (60.000 euros en total) i en seleccionarà entre 10 i 15. Aquest gruix serà traslladat a la ciutadania que en podrà votar les que més els agradin o més s'ajustin a les seves necessitats en una jornada de votació per a majors de 16 anys i que tindrà lloc al setembre, pels volts de la festa major petita.

Molinera insta als veïns i veïnes a participar, a aportar les seves propostes i que aquestes siguin realistes. Creu que moltes d'aquestes previsiblement s'emmarcaran en l'àmbit de la via pública tot i que també es poden fer iniciatives més immaterials com subvencions a entitats o ajudes amb finalitats socials, per exemple. Igualment insta les entitats del poble a participar-hi i a proposar projectes que, en alguns casos es queden sense tirar endavant per manca de pressupost.

Molinera assegura que amb els processos participatius els veïns i veïnes de la vila també podran fer-se a la idea del que suposa tirar endavant un projecte, quines són les passes prèvies per fer-lo, com són redactar un projecte, buscar finançament, valorar el seu cost, la seva viabilitat tècnica i prendre decisions al respecte.
Jordi Molinera, coalcalde d'Altafulla
Jordi Molinera, coalcalde d'Altafulla
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla