Notícies
Foto: Arxiu
07 d'abril del 2021
Altafulla redueix en dues persones el nombre d’aturats durant el mes de març
La tendència a la baixa ha estat generalitzada al Baix Gaià, sobretot a Torredembarra amb una setantena de persones que han trobat feina
Per segon mes consecutiu, Altafulla ha reduït en dues persones la seva taxa de persones desocupades, segons indiquen les dades facilitades per l’Observatori del Treball i Model Productiu respecte al mes de març. El nombre total de desocupats al municipi és de 279.

La tendència a la baixa ha estat generalitzada al Baix Gaià, sobretot a Torredembarra, on 72 persones han trobat feina i redueixen el nombre d’aturats de la vila en 1.349. Altres municipis on també s’ha constatat un descens significatiu han estat la Pobla de Montornès i Roda de Berà amb 20 i 14 veïns desocupats menys. El primer ha acabat el març amb una taxa d’atur de 268 persones, i el segon amb una de 496.

Pel que fa a la resta de pobles de la subcomarca, el nombre d’aturats ha baixat de forma residual. El Catllar ha passat de les 226 a les 220; la Riera de Gaià, de les 93 a les 85; i Vespella de Gaià, de les 46 a les 44. La Nou de Gaià i Salomó només han registrat un aturat menys i sumen un total de 35 i 17, respectivament. Per contra, Renau i Creixell han augmentat la seva taxa d’atur en 3 i 1 persona, respectivament.

Quant a la demarcació del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, l’atur ha baixat en 1.300 persones durant el mes de març. D’aquesta manera es trenca la tendència a l’alça dels darrers mesos. Ara, la xifra total de desocupats a la demarcació és d’uns 61.500, un 2,1% menys que al febrer.

Tot i això, en comparació amb el mateix mes de l'any anterior, hi ha un 19,5% més d'inscrits a l'atur, que es tradueixen en 10.067 persones de més. Com és habitual, el sector serveis encapçala el rànquing, amb uns 44.000 inscrits, seguit de la construcció i la indústria, amb més de 5.000 cada un; i l’agricultura, amb 3.000.
Social
Et recomanem
Visites a la Vil·la romana dels Munts
Instal·lacions obertes de dimarts a diumenge
Més informació a www.mnat.cat
Visites guiades a la Vila Closa d'Altafulla
Cada primer dissabte de mes a les 11:00h.
Reserves a l'Oficina de Turisme d'Altafulla i al 977 651 426
Taller d'alimentació terapèutica
Cada dijous a les 18:00h. a la sala Teresa Manero
Informació i inscripcions a mriambau@altafulla.altanet.org
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla