Notícies
Foto: ACN
22 de febrer del 2021
L'Ajuntament de Torredembarra crida a la tranquil·litat pels fets ocorreguts els últims dies a la vila
Es demana també desvincular la delinqüència entorn del c/ Mimoses amb el centre d'acollida de menors
L'Ajuntament de Torredembarra manté la crida a la tranquil·litat després del cap de setmana en què s'han viscut alguns moments de tensió divendres al vespre i diumenge en la concentració antifeixista, però que no han desembocat en cap acció violenta com les viscudes la nit de dijous passat.

A través d'un comunicat, des del consistori torrenc demanen que es desvinculi, de manera ferma, la delinqüència entorn de l'habitatge del carrer de les Mimoses amb el centre d'acompanyament de menors. Expliquen que aquests menors són persones diferents, sense cap connexió, més enllà que alguns poden coincidir en la nacionalitat. Els menors agredits dijous a la nit, diuen, no tenen relació amb els fets delictius protagonitzats per joves majors d'edat que vivien en l'esmentat carrer.

Igualment fan referència a un seguit de vídeos que corren per les xarxes socials de joves que profereixen algunes amenaces i asseguren que no estan protagonitzats per cap dels menors vinculats amb el centre de Torredembarra.

L'Ajuntament de Torredembarra també desmenteix, en un comunicat, que rebi cap aportació econòmica de la Generalitat (administració titular del centre de menors) per la ubicació de l'equipament al municipi ni que hagi acordat amb cap administració acollir el centre a la vila.

En aquest comunicat, el consistori torrenc afirma entendre i compartir la frustració de veïns i veïnes en veure com les solucions a problemes de delinqüència són lentes i dificultoses, malgrat les nombroses detencions i altres actuacions que han dut a terme la Policia Local i els Mossos d'Esquadra. En cap moment, s'ha de criminalitzar els veïns i veïnes convocants de la concentració de dijous, que van mostrar un malestar totalment legítim per la problemàtica delinqüencial. El que sí cal condemnar és aquelles persones que, tot i ser una minoria i bona part no viuen a Torredembarra fan molt de soroll i aprofiten les queixes veïnals per protagonitzar fets violents i xenòfobs.
Social
Et recomanem
Visites a la Vil·la romana dels Munts
Instal·lacions obertes de dimarts a diumenge
Més informació a www.mnat.cat
Visites guiades a la Vila Closa d'Altafulla
Cada primer dissabte de mes a les 11:00h.
Reserves a l'Oficina de Turisme d'Altafulla i al 977 651 426
Taller d'alimentació terapèutica
Cada dijous a les 18:00h. a la sala Teresa Manero
Informació i inscripcions a mriambau@altafulla.altanet.org
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla