Notícies
Foto: ACN
22 de febrer del 2021
Torredembarra rebutja els atacs als menors no acompanyats del municipi
Una concentració antifeixista va donar resposta als aldarulls que es van produir dijous al voltant d'una casa okupa i el centre de menors de la vila
Torredembarra Antifeixista ha aplegat un centenar de persones aquest diumenge per protestar contra les destrosses a un centre de menors i l'agressió de dos dels seus residents dijous. En la concentració, s'han viscut moments de tensió entre un grup d'una cinquantena de veïns que han volgut boicotejar l'acte. La tensió s'ha repetit quan un exmena del centre de menors ha volgut fer sentir la seva veu, sense èxit. Malgrat els enfrontaments verbals, no han hagut d'intervenir els Mossos.

La protesta ha arrencat amb retrets per part d'un grup d'una cinquantena de persones contra els manifestants que s'han aplegat a la plaça Joaquim Boronat de Torredembarra diumenge al migdia per condemnar l'atac contra un centre de menors al municipi i l'agressió que van patir dos residents. Els contraris a la convocatòria han defensat que no són racistes ni feixistes sinó que alcen la veu per dir que la població viu atemorida per un grup de joves d'origen estranger.

Un gruix dels manifestants s'hi ha encarat i ha respost també amb proclames antifeixistes, com ara 'Fora feixistes dels nostres barris' o 'La solidaritat, la nostra millor arma', entre altres clams. La cridòria i la crispació ha continuat durant la protesta, on un dels organitzadors ha llegit un manifest per denunciar la gravetat dels fets. En el document, s'ha demanat a les autoritats que es personin com acusació particular en el cas que qualifiquen de "delicte d'odi flagrant contra persones menors i vulnerables".

20210222_ANTIFA_Denuncia

En el text, els organitzadors també han reclamat al Govern més recursos i una millor política d'integració per resoldre la problemàtica dels menors extutelats, perquè aquests no es trobin en una situació de "desempara i d'exclusió". I han demanat més recursos per atendre aquestes circumstàncies.

20210222_ANTIFA_RecursosAillar

L'acte estava custodiat per dues dotacions de la Policia Local i unitats de les ARRO dels Mossos d'Esquadra, que no han hagut d'intervenir.

Recordem que la concentració es produeix després dels atacs al centre de menors de la vila, el passat dijous al vespre, després d'una concentració pacífica de protesta davant una casa okupada del barri de Babilònia. Una casa que aquest cap de setmana ja ha estat tapiada pel propietari, ja que els ocupants no hi eren.
Fragment de la lectura del manifest
Fragment de la lectura del manifest
Social
Et recomanem
Visites a la Vil·la romana dels Munts
Instal·lacions obertes de dimarts a diumenge
Més informació a www.mnat.cat
Visites guiades a la Vila Closa d'Altafulla
Cada primer dissabte de mes a les 11:00h.
Reserves a l'Oficina de Turisme d'Altafulla i al 977 651 426
Taller d'alimentació terapèutica
Cada dijous a les 18:00h. a la sala Teresa Manero
Informació i inscripcions a mriambau@altafulla.altanet.org
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla