Notícies
Foto: Arxiu
16 de febrer del 2021
Ni Salvador Illa ni Pere Aragonès renuncien a optar a la presidència de la Generalitat
Junts, que ha aconseguit 32 diputats, ja ha rebutjat un Govern amb els comuns i ha emplaçat a Aragonès a prendre la iniciativa per forjar un acord entre Junts, ERC i la CUP
El resultat electoral d’aquest diumenge, amb gairebé un empat tècnic a tres bandes entre PSC, ERC i Junts, deixa un escenari polític obert amb moltes possibilitats aritmètiques per formar govern. Els moviments ja han començat aquest dilluns i ni Salvador Illa, ni Pere Aragonès renuncien a optar a la presidència de la Generalitat.

El líder socialista, que ha guanyat per vots i ha empatat amb ERC amb 33 escons, ha dit que per convicció i coherència es presentarà a la investidura. Illa també ha manifestat que Pere Aragonès li hauria de donar suport perquè el PSC ha estat la força amb més vots.

Esquerra, però ja ha descartat un pacte amb els socialistes. La secretària general dels republicans, Marta Vilalta, ha anunciat que iniciaran immediatament les negociacions per formar govern, amb la voluntat que aquest sigui el més ampli possible. Han anunciat converses amb Junts, la CUP i En Comú Podem. Per la seva banda, Pere Aragonès, ha descartat obertament amb el PSC perquè els dos projectes són contraposats

Mentrestant, Junts, que ha aconseguit 32 diputats, ja ha rebutjat un Govern amb els comuns i ha emplaçat a Aragonès a prendre la iniciativa per forjar un acord entre Junts, ERC i la CUP. Els comuns, en canvi, insisteixen en un tripartit d’esquerres. La seva líder, Jéssica Albiach ja ha trucat Illa i Aragonès per engegar negociacions.
Salvador Illa, candidat del PSC a la presidència de la Generalitat
Pere Aragonès, candidat d'ERC a la presidència de la Generalitat
Social
Et recomanem
La vida de les elits vota Tàrraco
14 d'abril d'11h a 12:30h a la vil·la romana dels Munts
Venda d'entrades a: www.mnat.cat/entrades
Fira de Sant Jordi
23 d'abril de 10h a 20h a l'avinguda Marquès de Tamarit
Programa de St. Jordi complet a: www.altafulla.cat
15a Cursa 1 de maig
1 de maig a partir de les 9:45h des de la Via Augusta
Organitza: Atletes d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla