Notícies
Foto: Arxiu / ACN
13 de gener del 2021
Es compleix un any de l’accident d’IQOXE amb molts interrogants i deures pendents sobre la taula
Aquest dijous tindrà lloc una concentració ciutadana per denunciar els fets i reclamar major seguretat a les empreses químiques
Aquest dijous, dia 14 de gener, farà un any de l’accident que va patir l’empresa química IQOXE al polígon sud de Tarragona i que va causar 3 morts i diversos ferits. La Plataforma Cel Net i Xarxa Sud de Tarragona han convocat una concentració per denunciar els fets i han fet una crida a les més de 148 entitats del Camp de Tarragona que hi ha adherides al manifest “Som Territori. La impunitat s’ha acabat” i a la ciutadania a mobilitzar-se.

La concentració tindrà lloc, seguint les mesures sanitàries i de seguretat requerides, el proper dijous 14 de gener a les 19.30h a la Plaça de la Font de Tarragona. Una mobilització en la que volen defensar les vides, els drets de la població i el territori davant la “impunitat” que consideren tenen les empreses petroquímiques.

Segons els organitzadors, entitats i sindicats, existeix una preocupació important de la ciutadania sobre la seva seguretat envers la indústria petroquímica, tant arrelada al nostre territori. És per això, diuen, que la població exigeix respostes i canvis.

La demanda més clara se segueix dirigint a la Generalitat de Catalunya que un any després, denuncien, “no ha pres cap mesura” per protegir a la població i al territori davant la “impunitat absoluta” amb la que les empreses dels complexos petroquímics “atempten contra la seguretat i la salut de la població”.

I apunten també a les administracions locals, a les que acusen de no haver fet cap gest en aquest sentit. Les mesures que es recollien en el manifest “Som Territori. La impunitat s’ha acabat”, asseguren, segueixen sent necessàries i urgents per garantir la transparència, seguretat, minimització de l’impacte del complex petroquímic i una nova legislació que, “protegeixi a la població per sobre dels interessos de les empreses”.
Social
Et recomanem
Visites a la Vil·la romana dels Munts
Instal·lacions obertes de dimarts a diumenge
Més informació a www.mnat.cat
Visites guiades a la Vila Closa d'Altafulla
Cada primer dissabte de mes a les 11:00h.
Reserves a l'Oficina de Turisme d'Altafulla i al 977 651 426
Taller d'alimentació terapèutica
Cada dijous a les 18:00h. a la sala Teresa Manero
Informació i inscripcions a mriambau@altafulla.altanet.org
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla