Notícies
Foto: Diputació de Tarragona
13 de gener del 2021
Continuen tancats 3 centres escolars al Priorat pels efectes del Filomena
A la demarcació de Tarragona es registren dotze carreteres afectades per neu o gel a la calçada i 4 d’elles romanen tallades en diferents punts
Aquest dimecres continuen tancats 3 centres educatius del Priorat per perill de neu i gel a causa de les afectacions que ha provocat el temporal Filomena. Els centres de les comarques de Ponent, de les de Terres de l’Ebre i de l’Alt Empordà que no havien pogut obrir fins ara, ja ho han fet aquest dimecres amb normalitat. Unes mesures que, segons informen des del departament d’Educació, s’estan prenent d’acord amb els Consells Comarcals, en contacte amb els ajuntaments afectats i en coordinació amb Protecció Civil.

Les tres escoles que continuen tancades són, amb un total de 51 alumnes afectats, són l’Escola Llicorella - ZER L'Aglà de Gratallops, amb 20 alumnes, l’Escola Pius XII - ZER L'Aglà d’El Molar, amb 19 alumnes, i l’Escola Rossend Giol – ZER Baix Priorat de Porrera, amb 12 alumnes.
Pel que fa al transport escolar, continua parcialment suspès en 8 comarques: 3 d’aquestes són al Camp de Tarragona, al Priorat, a la Conca de Barberà i al Baix Camp.

A les Terres de l’Ebre n’hi ha dues, concretament a la Terra Alta i a la Ribera d’Ebre. Finalment la resta d’afectacions corresponen a les comarques de Ponent.

Pel que fa a les afectacions que encara perduren en la xarxa viària de la demarcació de Tarragona cal destacar que hi ha presència de neu o gel en diferents calçades i des del Servei Català de Trànsit demanen evitar desplaçaments o fer aquells imprescindibles amb la màxima precaució i cadenes, en el seu cas.

Al Camp de Tarragona les vies en les que encara hi ha neu o s’hi ha format gel a la calçada són la T-311 a Pratdip, la TP-7401 i la 7402 a Porrera, la TV.2014 a Les Piles, la TV 3223 a La Torre de Fontaubella i la TV-7022 a La Morera de Montsant.

Per la seva banda, les carreteres T-700 a l’Espluga de Francolí i la T-740 a Falset compten amb 24 i 10 quilòmetres, respectivament, pels que aquest matí de dimecres encara no es podia circular.
Encara en l’àmbit del trànsit i amb afectació al Baix Gaià, cal tenir en compte que, si bé no té res a veure amb el temporal, la carretera T-2021 de La Nou de Gaià a Vespella pateix restriccions de circulació a causa de les obres que s’hi duen a terme.
Social
Et recomanem
Visites a la Vil·la romana dels Munts
Instal·lacions obertes de dimarts a diumenge
Més informació a www.mnat.cat
Visites guiades a la Vila Closa d'Altafulla
Cada primer dissabte de mes a les 11:00h.
Reserves a l'Oficina de Turisme d'Altafulla i al 977 651 426
Taller d'alimentació terapèutica
Cada dijous a les 18:00h. a la sala Teresa Manero
Informació i inscripcions a mriambau@altafulla.altanet.org
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla