Notícies
Foto: MNAT
13 de gener del 2021
L'entrada a la Vil·la dels Munts d'Altafulla, gratuïta els diumenges mentre durin les restriccions de mobilitat
Tant el jaciment com la resta d'espais gestionats pel MNAT volen atraure així visitants de proximitat
El Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, el MNAT, ofereix aquests dies diferents propostes per a un públic de proximitat. Tenint en compte el confinament municipal decretat pel Govern català, els diferents espais gestionats pel Museu es posen a disposició dels seus veïns de manera gratuïta per poder-los visitar els diumenges. En paral·lel es proposen algunes activitats que van més enllà de la simple visita com són l'audioguia a la Necròpolis de Tarragona o un joc de pistes al Tinglado 4. Aquests espais, junt amb la Vil·la romana dels Munts d'Altafulla i Centcelles a Constantí, ofereixen jornades de portes obertes els diumenges al matí, de 10h a 14h.

Es tracta d'una iniciativa que pretén posar en valor el patrimoni que tenim a tocar de casa i, novament, recordar que la cultura és segura. Així ho ha refermat als micròfons d'aquesta casa, la directora del MNAT, Mònica Borrell.

Borrell ha explicat que les portes obertes es fan en diumenge perquè és un dia tradicionalment destinat a l'oci familiar i que, per tant, aquest oci pot basar-se en la coneixença del patrimoni més pròxim. Els veïns d'Altafulla, doncs, ja saben que tenen una cita aquest diumenge a la Vil·la romana dels Munts i cada diumenge, mentre duri el confinament municipal, tot i que aquest, de moment, està vigent fins aquest dilluns.

Igualment els veïns de Constantí poden fer el mateix amb Centcelles mentre que a Tarragona es pot gaudir de l'essència d'una ciutat romana a partir de la mostra que hi ha al Tinglado 4 del Port de Tarragona. Una exposició que planteja un recorregut cronològic on es pot descobrir l'urbanisme, l'arquitectura, la societat o l'economia de la ciutat i del seu territori, font també de la seva riquesa, i que coneixem a través de les vil·les, pedreres o vies que han perdurat fins als nostres dies. Els tarragonins i tarragonines també poden aquest diumenge, visitar la Necròpolis gratuïtament.
Mònica Borrell, directora del MNAT
Social
Et recomanem
Visites a la Vil·la romana dels Munts
Instal·lacions obertes de dimarts a diumenge
Més informació a www.mnat.cat
Visites guiades a la Vila Closa d'Altafulla
Cada primer dissabte de mes a les 11:00h.
Reserves a l'Oficina de Turisme d'Altafulla i al 977 651 426
Taller d'alimentació terapèutica
Cada dijous a les 18:00h. a la sala Teresa Manero
Informació i inscripcions a mriambau@altafulla.altanet.org
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla