Notícies
Foto: Banc dels Aliments
20 de novembre del 2020
Aquest cap de setmana s'intensifica la campanya del Gran Recapte d'Aliments
Els voluntaris s'acostaran als supermercats per informar els compradors i convidar-los a ser solidaris en un any en què la necessitat és més gran que mai
Iniciem un cap de setmana novament confinats als nostres municipis i amb restriccions molt significatives respecte a mobilitat i activitats, però la solidaritat no pot aturar-se. Les nostres compres al supermercat poden servir per ajudar a famílies que necessiten aliments si en passar per caixa fem un donatiu en favor del Banc dels Aliments. Aquesta és la fórmula emprada enguany, ja que no podem comprar nosaltres mateixos els aliments i donar-los físicament. Les restriccions de la pandèmia han fet impossible repetir les imatges habituals dels voluntaris omplint enormes caixes amb aliments donats al moment pels compradors dels establiments comercials. Enguany no cal pensar en si cal comprar un pot de cigrons o un paquet d'arròs perquè seran els mateixos responsables del Gran Recapte els encarregats de fer la compra un cop es tanqui la campanya, que aquest cap de setmana arriba al seu punt àlgid.

Des d'aquest divendres a la tarda i fins dissabte al matí a cada supermercat hi haurà dos voluntaris, no n'hi poden haver més, per informar la gent i demanar-los si volen participar en un recapte que enguany compta amb un agreujant més, com és la crisi del coronavirus, que ha afegit noves famílies a les demandants d'ajuda i aliments. En parla una de les responsables de l'entitat que s'ocupa del Gran Recapte a Altafulla, Càritas. És la Pilar Murúa.

Murúa ha assenyalat que actualment a Càritas tenen romanent d'aliments per a uns dos mesos gràcies a les aportacions de la Unió Europea tot i que és possible que aquests tempos s'escurcin si augmenta la demanda.

Per evitar anar justos de recursos, Múrua ha fet una crida a la solidaritat dels veïns d'Altafulla que comprin als supermercats locals i que hi deixin a caixa les seves donacions. Confia que malgrat la situació actual, els altafullencs seran generosos i quan Càritas pugui accedir a les donacions fetes podran comprar prou aliments per tenir un bon magatzem i repartir a les famílies que ho necessitin sense perdre en quantitat d'aliments ni en qualitat.
Pilar Murúa, membre de Càritas Altafulla
Social
Et recomanem
Dia Internacional contra la violència envers les dones
25 de novembre
Més informació a www.altafulla.cat
Jornada de portes obertes a la Vil·la romana dels Munts
29 de novembre
Més informació a www.mnat.cat