Notícies
Foto: Ajuntament d'Altafulla
20 de novembre del 2020
Altafulla inicia una campanya de comunicació per a millorar la reucció de residus, la recollida selectiva i l’ús de la deixalleria
La iniciativa s’emmarca en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus
La regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Altafulla iniciarà la setmana vinent una campanya de comunicació per a la millora de la reducció de residus centrada en la llei de les 3R, que propugna la reducció, la reutilització i el reciclatge dels productes que es consumeixen; i per a fomentar l’ús de la deixalleria comarcal que s’ubica a Torredembarra.
Amb l’eslògan “Altafulla, redueix, reutilitza, recicla!” com a eix central d’aquesta actuació comunicativa, es publicaran tres píndoles informatives en format de vídeo que es distribuiran per les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram, Youtube i Telegram amb l’objectiu de seguir augmentant els nivells d’estratègia sobre les 3R (reduir sempre que sigui possible, reutilitzar com a segona opció, i reciclar com a última), i fomentar l’ús de la deixalleria en els residus especials.

La campanya neix amb una doble funcionalitat: augmentar la sensibilitat ciutadana cap a les 3R amb l’objectiu de la UE pel 2020 de recollir selectivament com a mínim el 50% dels residus municipals, i fomentar l’ús de la deixalleria comarcal per a evitar l’acumulació de voluminosos al voltant de les illes de contenidors. N’ha parlat a Altafulla Ràdio la coalcaldessa i regidora de Medi Ambient, Alba Muntadas.

El foment de l’ús de la deixalleria s’engloba en la darrera aprovació de l’ordenança fiscal de la brossa que amb dades de l’any 2021, en la que es bonificarà el rebut de l’exercici 2022 per a tots aquells veïns que hagin utilitzat freqüentment la deixalleria comarcal. De fet, aquesta és la qüestió que centra el primer dels vídeos que es podrà veure ja a partir de la setmana que ve a les xarxes.

La coalcaldessa Alba Muntadas, ha manifestat que es necessita la col·laboració i complicitat de tothom per seguir avançant cap a una òptima separació dels residus en l’àmbit domèstic i comercial, és per això que s’engega aquesta campanya informativa “per a millorar els índexs de recollida selectiva i que la ciutadania dipositi cada residu on toca”. Per més informació sobre la campanya es pot consultar l’adreça web altafulla.cat/reciclem.
Alba Muntadas, coalcaldessa i regidora de Medi Ambient d'Altafulla
Alba Muntadas, coalcaldessa i regidora de Medi Ambient d'Altafulla
Social
Et recomanem
Dia Internacional contra la violència envers les dones
25 de novembre
Més informació a www.altafulla.cat
Jornada de portes obertes a la Vil·la romana dels Munts
29 de novembre
Més informació a www.mnat.cat