Notícies
Foto: Ajuntament d'Altafulla
19 de novembre del 2020
El pressupost de l'Ajuntament d'Altafulla per al 2021, al voltant dels vuit milions d'euros
És una xifra similar a la de l'any anterior si bé tendeix lleugerament a la baixa a conseqüència de la crisi i la previsió de manca d'ingressos
L'equip de govern d'Altafulla ja té gairebé enllestits els pressupostos per al pròxim 2021 després d'un treball per quadrar els comptes que ha estat "complicat", en paraules del regidor d'Hisenda, Dani Franquès, qui ha explicat a Altafulla Ràdio que la crisi i l'evolució imprevisible de la pandèmia i les seves derivades han incidit especialment en l'elaboració d'aquests números. Amb tot, s'ha definit un pressupost equilibrat en el què despeses i ingressos van de la mà i sumen un global de vuit milions d'euros aproximadament. Una xifra que s'acosta força a la del pressupost del 2020 però amb un lleuger descens, ja que es preveu una baixada significativa d'ingressos. Així ho ha explicat Dani Franquès en aquesta emissora.

Tot i que la previsió d'ingressos mostra una tendència a la baixa, els pressupostos s'han reforçat, principalment, en matèria social i també es dona un impuls a la participació ciutadana. Per altra banda, destaquen inversions significatives com les millores que cal fer al casal de la Violeta i la connexió del dipòsit d'aigua de Sant Antoni amb el dipòsit de Brises per fer-hi arribar l'aigua del CAT.

Franquès ha destacat que el pressupost és un document viu i que previsiblement, al llarg de l'any, podrà incorporar noves despeses o inversions a través, per exemple, de modificacions de crèdit. Cal tenir en compte, també que es comptarà amb el PAM de la Diputació, que permetrà fer diferents actuacions a la vila. Un dels projectes que podria incloure's en aquests pressupostos més endavant podria ser alguna intervenció relacionada amb el futur centre de dia o residència per a la gent gran. Amb tot, enguany no s'hi inclou cap partida inicialment, ja que s'està a l'espera d'un estudi de viabilitat.

Els comptes del consistori ja són a mans de l'oposició, que hi ha de fer les seves aportacions per poder donar-los ja per bons. Amb tot, des de la regidoria d'Hisenda es lamenta que aquestes aportacions, dimecres encara no havien arribat malgrat que el termini per fer-hi modificacions finalitza a finals de setmana.

Com ha explicat Franquès, en el ple ordinari de novembre finalment no s'hi podran portar els comptes municipals i haurà de ser ja al desembre, en un ple extraordinari, quan s'aprovi definitivament el pressupost municipal per aquest any 2021 que es presenta ple d'incerteses.
Dani Franquès, regidor d'Hisenda d'Altafulla
Dani Franquès, regidor d'Hisenda d'Altafulla
Dani Franquès, regidor d'Hisenda d'Altafulla
Social
Et recomanem
Dia Internacional contra la violència envers les dones
25 de novembre
Més informació a www.altafulla.cat
Jornada de portes obertes a la Vil·la romana dels Munts
29 de novembre
Més informació a www.mnat.cat