Notícies
Foto: Ajuntament de la Pobla de Montornès
19 de març del 2024
Finalitza la remodelació de la plaça de la Bassa de la Pobla de Montornès
Les obres han convertit l’indret en un espai modern, sense barreres arquitectòniques i adaptat a les activitats esportives i lúdiques
La remodelació de la plaça de la Bassa de la Pobla de Montornès ha finalitzat. I la reducció del nombre de bancals que conformaven l’espai ha permès millorar l’accessibilitat i els serveis per a les persones amb mobilitat reduïda. El projecte, redactat pels arquitectes Edgar Miró i Judit Garcia, de l’empresa Entropia Arquitectura SCP, ha reconvertit la plaça en un espai modern, sense barreres arquitectòniques i adaptat per a les activitats esportives i lúdiques que s’hi fan durant tot l’any.

Ara, però, l’Ajuntament informa que a causa de les restriccions estipulades al Pla especial d’actuació en situació d’alerta i eventual sequera, atès que el municipi es troba en situació d’excepcionalitat, es prohibeix l’ús d'aigua per al reg de jardins i zones verdes. I per aquest motiu, a la plaça no s’han plantat les mates perennes aromàtiques típiques de la zona, que estaven previstes per a les diferents zones enjardinades, i en el moment que les restriccions quedin sense efecte es procedirà a dur a terme l’enjardinament pendent.

La plaça de la Bassa de la Pobla és un espai emblemàtic d’aquesta vila del Baix Gaià atès que antigament s’hi ubicaven els rentadors públics que feien servir l’aigua de la gran bassa que recollida l’aigua de pluja, i que dóna nom al lloc. Als safarejos hi havia un abeurador pels animals, un lloc per rentar la roba dels malalts i un per la resta de la gent. Els rentadors públics van ser traslladats davant l’escorxador l’any 1954.
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla