Notícies
Foto: Famílies de l'Escola El Roquissar
30 de gener del 2023
Famílies de l'Escola El Roquissar d'Altafulla impulsen un bici-bus per afavorir els desplaçaments sostenibles al centre
La iniciativa agrupa una quinzena de nens i nenes que un cop a la setmana van al centre en bicicleta o patinet
Diverses famílies de l'Escola El Roquissar d'Altafulla s'han posat d'acord per definir un recorregut pel qual infants de totes les edats poden anar a escola amb les seves bicicletes o patinets i amb la seguretat d'anar tots junts. Es tracta del bici-bus que cada dijous al matí parteix del carrer Hort de Pau i passa per diferents vials d'Altafulla per arribar fins al Roquissar a l'hora d'iniciar les classes. Un dels pares de l'escola, l'Albert Papell, explica que la iniciativa va sorgir casualment, xerrant entre diferents famílies per fer una anada a l'escola més divertida. La idea es va traslladar a la resta de famílies del centre a través dels grups de whatsapp de cada classe i hi ha dies que s'uneixen fins a 15 famílies anant en bici a escola. La possibilitat d'unir-se a aquesta ruta està sempre oberta.

Per prendre part en la iniciativa el més habitual és que hi hagi un familiar que acompanyi l'infant amb la bici tot i que és possible delegar aquesta responsabilitat en un dels adults que ja hi van. Cal tenir en compte que la majoria dels que s'uneixen a la ruta són de les edats més petites, des de P4 a 2n de Primària, tot i que hi ha també de cursos superiors.

Per altra banda, el bici-bus del Roquissar és una iniciativa espontània i que no compta amb supervisió policial, ja que el recorregut és molt tranquil i es va per voreres o camins poc transitats, segons explica Papell.

Es dona la circumstància que Papell és responsable de la cooperativa L'Escamot, que està projectant els futurs camins escolars d'Altafulla, perquè tots els escolars puguin anar caminant o en bicicleta al seu centre acompanyats i a través d'un recorregut segur, més enllà d'aquesta iniciativa particular del Roquissar. Aquest projecte ha patit alguns retards i es troba en la seva fase final, segons ha dit Papell, amb la previsió d'estar enllestit "en uns mesos".
Albert Papell, pare de l'Escola El Roquissar
Albert Papell, pare de l'Escola El Roquissar
Social
Et recomanem
Concert del cicle Altafujazz amb Xavi Díaz Grup
1 d'abril a les 20:00h. a la pallissa de l'Era del Senyor
Organitza: OilJazz
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 d'abril a partir de les 10:00h. a l'Era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
VI Pleamar Vintage Market
8 i 9 d'abril al parc de Voramar i entorns
Organitza: Associació Cultural Pleamar
Agenda Cultural i Programació a la sala La Violeta
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Entrades disponibles a: lavioleta.sacatuentrada.es