Notícies
Foto: USTEC Tarragona
25 de gener del 2023
Estudiants i sanitaris d’Altafulla participen en la vaga d’educació i sanitat
El seguiment de la vaga per part dels alumnes ha estat majoritari a l’Institut d’Altafulla en comparació a l’escola el Roquissar que ha estat escassa la participació
Estudiants i professors han buidat les aules i han sortit als carrers aquest dimecres i dijous per manifestar-se i exigir una millora de condicions tant en el sector de l’Educació com en el Sanitari. Pel que fa al primer, des de l’Institut d’Altafulla hi donen suport els alumnes de 3r i 4t d’ESO i batxillerat, com ha explicat la directora del centre, Belen Jiménez en declaracions a aquesta casa.

Per contra, el seguiment de la vaga per part dels alumnes de l’Escola El Roquissar ha estat escassa, com també les baixes d’assistència per part del professorat. Pel que fa a la Portalada, des d’aquesta emissora encara no hem pogut contactar amb la direcció del centre.

Quant a la vaga sanitària, les dues doctores del Centre d’Atenció Primària d’Altafulla han demanat la baixa d’assistència per participar en la vaga. Tot i això, no hi ha hagut cap afectació, ja que les visites han estat ajornades o derivades al CAP de Torredembarra.

ELS MOTIUS DE LES DUES CONVOCATÒRIES DE VAGA

Els dos sectors es manifesten per exigir una educació pública 100% gratuïta, de qualitat i en català. A més d’una reversió de les retallades i privatitzacions en educació i sanitat. Augmentar la plantilla del professorat i servei sanitari per a reduir les ràtios d’alumnes i pacients. Demanen la creació de milers de places públiques i gratuïtes a la Formació Professional amb pràctiques remunerades. I contractes més llargs per aturar l’èxode de professionals mèdics, a part de regular la jornada laboral a 35 hores.

D’altra banda, reclamen la priorització de la salut mental amb la contractació de professionals de la psicologia i psiquiatria a l’Atenció Primària i als centres educatius. Així com l’assegurança d’una educació sexual, emocional i de prevenció de suïcidis com a part dels plans d’estudi. Pel que fa als estudiants, sol·liciten un lloc de treball digne en acabar els estudis o subsidi d’atur indefinit. Igualment, protesten per la nacionalització de la sanitat privada i la indústria farmacèutica per posar tots els recursos econòmics al servei de les necessitats socials.
Belén Jiménez, directora de l'Institut d'Altafulla
Social
Et recomanem
Concert del cicle Altafujazz amb Xavi Díaz Grup
1 d'abril a les 20:00h. a la pallissa de l'Era del Senyor
Organitza: OilJazz
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 d'abril a partir de les 10:00h. a l'Era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
VI Pleamar Vintage Market
8 i 9 d'abril al parc de Voramar i entorns
Organitza: Associació Cultural Pleamar
Agenda Cultural i Programació a la sala La Violeta
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Entrades disponibles a: lavioleta.sacatuentrada.es