Notícies
Foto: Ministeri de Sanitat
30 de desembre del 2022
Espanya demanarà un test de Covid-19 negatiu o la pauta completa als passatgers procedents de la Xina
Sanitat farà antígens als aeroports i impulsarà que la UE reclami el certificat covid a viatgers del país asiàtic
Espanya demanarà un test de covid-19 negatiu o la pauta completa de vacunació als passatgers procedents de la Xina davant l'increment de casos en aquest país. Ho ha anunciat aquest divendres en una roda de premsa convocada d'urgència la ministra de Sanitat, Carolina Darias, qui ha dit que les mesures es posaran en marxa abans que decaigui el tancament de fronteres al país asiàtic, el 8 de gener.

La titular de Sanitat també ha explicat que l'estat espanyol demanarà a la Unió Europea reclamar el certificat covid als viatgers que vinguin de la Xina. A més, Darias ha dit que en coordinació amb Aena s'activarà un dispositiu per fer tests d'antígens als aeroports als passatgers de vols amb origen a aquest país.

La titular de Sanitat no ha concretat la data, però ha explicat que és "necessari" que entrin en vigor abans que es produeixi un increment de l'arribada de vols des de la Xina. Darias ha argumentat que cal adoptar aquestes mesures per "anticipar-se" i garantir que l'Estat continua amb una situació "d'estabilitat" en l'evolució de casos de coronavirus.

Darias ha obert la porta a establir amb Catalunya i Madrid, que són les autonomies que reben vols directes de la Xina, mesures per gestionar els possibles casos positius que arribin de la Xina. La titular de Sanitat ha explicat que la valoració de si cal fer una revisió de protocols, s'abordarà amb el conjunt d'autonomies.
Carolina Darias, ministra de Sanitat
Carolina Darias, ministra de Sanitat
Social
Et recomanem
Dia de l’arbre i festa de l’olla
26 de març a partir de les 10:00h. al parc del Comunidor
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Monòleg 'Jo i la meva futura jo', a càrrec de Núria Clotet
31 de març a les 19:00h. a l'Era del Senyor
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
VI Pleamar Vintage Market
8 i 9 d'abril al parc de Voramar i entorns
Organitza: Associació Cultural Pleamar
Agenda Cultural i Programació a la sala La Violeta
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Entrades disponibles a: lavioleta.sacatuentrada.es