Notícies
Foto: Arxiu - Altafulla Ràdio
31 de gener del 2023
Es tomba una moció que demanava la dimissió de la junta dels Diables si aquesta no es disculpava pels versots dels Petits
La moció ha comptat amb els vots a favor de l'equip de govern, Alternativa Altafulla, i qui l'havia proposat, Junts per Altafulla
El Ple de l'Ajuntament d'Altafulla reunit en sessió ordinària aquest dilluns ha debatut i votat una moció de Junts en la qual s'ha demanat als Diables d'Altafulla "respecte per a la comunitat educativa del municipi", arran dels versots dels Diables Petits en la passada festa major de Sant Martí. El portaveu juntaire, Hèctor López Bofill, l'ha defensat i ha demanat que si els Diables no es disculpen, dimiteixi la seva junta.

Bofill, a més, ha afegit que "caldria eliminar de soca-rel els versots dels Diables Petits".

Per la seva banda tant el regidor no adscrit, Xavier Rofas, com la regidora d'Ara Altafulla, Natalia Sanz, i la regidora del PSC, Inma Morales s'hi ha posicionat en contra. Valoren la necessitat de ser respectuosos amb les persones a les quals se li fa sàtira, però creuen que no s'ha de barrejar les entitats amb política. Rofas, considera que "calia haver apaivagat el foc i no atiar-lo" i creu que la moció "oportunista i electoralista".

Natalia Sanz considera que un partit polític no ha de dir a una entitat el que ha de fer, però sí que ha demanat als Diables "que reflexionin sobre com inculcar el valor del respecte en els més petits".

I Morales ha retret a López Bofill manca de coneixement i experiència en el món dels Diables i els seus versots.

Des de l'EINA-ERC, s'esgrimeix que "ni els Diables ni cap altra entitat va fer res mal fet durant la festa major". Igualment, s'ha volgut deixar clar que les direccions dels centres no representen en cap cas a tota la comunitat educativa. Aquesta és molt àmplia i inclou els alumnes, les famílies i tot el personal dels centres educatius, direccions, professorat i PAS. Una comunitat extensa que no s'ha pronunciat respecte a la qüestió.

Des de l'equip de govern, per la seva banda, es considera que les parts haurien d'haver parlat i que "se n'ha anat de mare". El regidor d'Ensenyament, Jaume Sánchez, ha argumentat el vot a favor del grup d'Alternativa Altafulla.

La moció no ha prosperat, ja que només ha comptat amb els vots a favor del grup que l'ha proposat, Junts, i de l'equip de govern, d'Alternativa Altafulla. La resta de grups hi ha votat en contra.
Hèctor López Bofill, portaveu de Junts per Altafulla
Xavier Rofas, Natalia Sanz i Inma Morales
Jaume Sánchez i Jordi Molinera
Social
Et recomanem
Concert del cicle Altafujazz amb Xavi Díaz Grup
1 d'abril a les 20:00h. a la pallissa de l'Era del Senyor
Organitza: OilJazz
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 d'abril a partir de les 10:00h. a l'Era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
VI Pleamar Vintage Market
8 i 9 d'abril al parc de Voramar i entorns
Organitza: Associació Cultural Pleamar
Agenda Cultural i Programació a la sala La Violeta
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Entrades disponibles a: lavioleta.sacatuentrada.es