Notícies
Foto: Vall de l'Hidrogen
03 de febrer del 2023
Es presenta el projecte del centre de descarbonització en l'Assemblea de la Vall de l'Hidrogen de Catalunya
L'objectiu principal és implementar tecnologies que capturin, emmagatzemin i donin sortida al diòxid de carboni produït per aquestes indústries
Tarragona ha acollit aquest dijous 2 de febrer l'Assemblea de la Vall de l'Hidrogen de Catalunya. El president de l'Associació d'Empreses Químiques de Tarragona (AEQT), Ignasi Cañgueral, ha presentat els detalls del centre de descarbonització del país, que liderarà la indústria tarragonina.

La iniciativa compta amb 5 MEUR del pressupost de la Generalitat de Catalunya, i es complementa amb l'acció privada dels sectors petroquímic, ciment, siderúrgia i incineració. L'objectiu principal del centre és implementar tecnologies que capturin, emmagatzemin i donin sortida al diòxid de carboni produït per aquestes indústries. Tot amb la finalitat d'accelerar la descarbonització mentre l'hidrogen verd no sigui un vector plenament competitiu.

El president de l'AEQT ha explicat que "aquest projecte neix seguint altres iniciatives implementades a Europa".

Durant aquest 2023 es crearan plantes pilot per simular estudis reals d'aquestes tecnologies a la indústria. La complicitat del sector privat i la Generalitat és la d'edificar un centre físic a l'àrea tarragonina a partir del 2024.

Per la seva banda, el secretari d'Empresa i Competitivitat del Govern, Albert Castellanos, ha destacat que aquesta aposta per l'hidrogen ja té un important impacte econòmic.

Actualment, la Vall de l'Hidrogen compta amb 255 membres. La majoria, 180, són empreses. També hi ha administracions públiques i centres de recerca.
Ignasi Cañagueral, president de l'AEQT
Albert Castellanos, secretari d'Empresa i Competittivitat de la Generalitat
Social
Et recomanem
Concert del cicle Altafujazz amb Xavi Díaz Grup
1 d'abril a les 20:00h. a la pallissa de l'Era del Senyor
Organitza: OilJazz
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 d'abril a partir de les 10:00h. a l'Era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
VI Pleamar Vintage Market
8 i 9 d'abril al parc de Voramar i entorns
Organitza: Associació Cultural Pleamar
Agenda Cultural i Programació a la sala La Violeta
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Entrades disponibles a: lavioleta.sacatuentrada.es