Notícies
13 de maig del 2015
En marxa el calendari d’actes de les vuit candidatures que concorreran a les eleccions municipals del 24 de maig a Altafulla
Les activitats de carrer i les campanyes informatives centren aquests dies les agendes dels candidats
AA-E
Setmana per fer balanç de la feina feta. Després dels actes de carrer del passat cap de setmana per apropar-se a la ciutadania i donar a conèixer les primeres pinzellades del seu programa, AA-E dedicarà aquests dies a valorar tots aquells projectes i actuacions que han dut a terme al municipi durant els darrers quatre anys al capdavant de l’equip de govern. Un mandat, segons l’alcaldable, Fèlix Alonso, marcat pel “lideratge arreu de la comarca”.
L’actual alcalde s’ha mostrat convençut que si la gent està satisfeta, hi tornarà a confiar. Les propostes que presenten per aquest nou mandat també començaran a arribar aquests propers dies. Unes propostes “realistes” que “no pretenen enganyar ningú” i que “es portaran a terme”.
El dissabte a les 7 de la tarda a la plaça dels Vents, el candidat, Fèlix Alonso, oferirà un míting a la ciutadania que serà amenitzat amb una festa infantil per als més petits.


EINA
L’Esquerra Independentista d’Altafulla, l’EINA, reprendrà el seu calendari de campanya aquest divendres. Serà a partir de les 6 de la tarda a l’Era del Senyor amb un tast de tallers per a la gent gran. Núria Díaz, monitora del Parc de Salut, oferirà activitats al voltant de la teràpia del riure, tècniques d’automassatge, i gimnàstica de manteniment.
L’activitat servirà per donar el tret de sortida al segon cap de setmana. El plat fort arribarà el dissabte, que comptarà amb la presència de Marta Rovira, Secretària General d’ERC. L’acte tindrà lloc a les 5 de la tarda davant del Casal Maria Porter, i també hi participarà l’alcaldable al municipi, Jordi Molinera.
També al Casal, la formació oferirà un col·loqui el diumenge a partir de dos quarts de 7 de la tarda sobre un nou model social de Policia Local. La xerrada anirà a càrrec de Jordi Nogueras, criminòleg i professional en seguretat local.


IDEAL
El programa d’Ideal es farà esperar i no serà fins el proper diumenge quan es presenti públicament a la ciutadania. L’alcaldable, Josep Maria Pérez, està ben convençut que volen reprendre aquells projectes que van plantejar l’any 2007 i que no va ser possible posar-los en marxa. La intenció és estar al capdavant de l’equip de govern per poder, ara sí, tirar-los endavant. Però en cas de no ser així, el seu desig és que es tinguin en compte. A aquests projectes se li afegiran d’altres renovats que “acabaran de rematar el seu programa”.
De moment, però, Josep Maria Pérez s’ha mostrat tranquil, a l’espera d’aquesta presentació oficial de diumenge. Serà a partir de les 2 del migdia al Parc del Comunidó, on oferiran una fideuada popular. L’acte també servirà per posar el punt i final a la campanya d’Ideal.


PP
El PP insisteix en la necessitat d’estar al costat del ciutadà i en la necessitat de treballar des de la vessant de les polítiques socials. L’alcaldable, Dani Sánchez, ha criticat en roda de premsa que “la ciutadania no ha de sortir perjudicada pel fet que l’IBI sigui la principal font d’ingressos de l’Ajuntament”. En aquest sentit, ha explicat que “s’han de tenir idees per tal de buscar altres fórmules alternatives per ingressar diners”. Ha insistit que “la gent ha de pagar el que és just i el que li correspon, i quina millor manera que fer-ho amb la revisió d’aquest impost”.
La formació ha tornat a convocar els mitjans de comunicació el divendres a un quart de 12 del matí davant del camp de futbol per parlar en aquest cas de cultura i joventut.


CIU
Els actes de carrer, la campanya porta a porta, i les visites als centres educatius i sanitaris del municipi de CiU continuen en marxa. Un contacte directe amb la ciutadania que, segons l’alcaldable, Pere Gomés, està tenint “molt bona acollida”. Ha explicat que la principal demanda que els està arribant aquests dies per part dels veïns i veïnes és la de “construir un govern fort i estable”. Una necessitat a la qual es mostra convençut que la seva formació donarà resposta. De fet, ha reconegut que “és la primera vegada en molts anys que CiU presenta una candidatura potent, amb lideratge, i amb equip de poble”. Pere Gomés augura molt bons resultats el proper 24 de maig.
La campanya porta a porta es reprèn aquest dimecres, així com també es continua amb la campanya a les escoles.
El proper acte públic tindrà lloc aquest dijous a partir de dos quarts de 7 de la tarda a les antigues escoles Teresa Manero.


CANDIDATURA DE PROGRÉS-PSC (LLOPA)
Llista Oberta per Altafulla (LLOPA) – Candidatura de Progrés-PSC ja ha començat a ensobrar. L’alcaldable, Fonxo Blanch, ha explicat que la llista al complet ja està en actiu, més alguna persona col·laboradora que s’ha volgut sumar, a qui ha agraït el seu suport.
Més enllà de la papereta, el sobre inclourà el díptic informatiu de la formació, el full de la llista i el programa, i una carta oberta pels veïns de Baix a Mar i de Brises del Mar.
El proper acte públic de la formació no serà fins el proper dijous 21 de maig. A les 8 del vespre a la Pallissa de l’Era del Senyor l’alcaldable, Fonxo Blanch, i el número dos de la llista, Agustí Martí, oferiran el col·loqui ‘L’Altafulla oberta, pròxima, sense discriminacions de Llista Oberta per Altafulla’.


Ciutadans
Ciutadans ja té data de presentació del seu programa electoral. Si el passat divendres feia pública la candidatura a l’Altafulla Mar Hotel, el proper dissabte 16 de maig donarà a conèixer els projectes i les propostes que presentarà per Altafulla. L’alcaldable, Alberto Moreno, ha avançat que l’acte tindrà lloc de 7 a 9 a l’Era del Senyor. La trobada serà amenitzada amb un pica-pica per als assistents.
Els ajuts socials, l’educació, les taxes no abusives, l’ocupació, i la gent gran, són alguns dels àmbits que centraran el programa.


Altafulla, sí pot
“Fer un canvi de xip i exigir ètica en l’exercici de la política”. Aquesta és la voluntat de l’agrupació d’electors Altafulla, sí pot. Una ètica que pretenen traslladar a l’Ajuntament amb un “ampli ventall de propostes”, i un canvi que esperen aconseguir amb la “renovació”.
Consideren que l’ètica en política és “treballar pel bé comú, no privilegiar interessos privats per sobre els públics, ser transparents i accessibles i no permetre que ningú pugui treure un profit personal en el seu exercici de la política”. Davant d’això, creuen que “podem girar l’esquena o podem fer alguna cosa”. I aquesta segona és la seva opció. Un camí que –afegeixen- ha de tirar endavant la gent jove. L’ocupació, la formació, l’oci, i la cultura són alguns dels àmbits que ha destacat Jesús Gómez, un dels suplents de la llista, en aquest camí.
Aquesta és una de les vessants de l’agrupació d’electors en el seu compromís de “construir un futur millor per totes les persones que viuen a Altafulla”. Les taules informatives instal·lades en diferents punts del municipi continuen en marxa.
Social
Et recomanem
Diada de les Cultures
13 de juliol a les 18h a la plaça del Pou
Amb C. de Vilafranca, X. de Tgn, Vella de Valls i C. d'Altafulla
Festival Altacústic
19 i 20 de juliol a la plaça de l'Església i la plaça del Pou
Programa complet a: www.altacustic.cat
MNACTEC Bus
26, 27 i 28 de juliol al carrer Atzavares
+ info i reserves a: mnactec.cat/ca/exposicio-detall/mnactec-bus
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla