Notícies
Foto: Generalitat de Catalunya
30 de gener del 2023
Els pescadors catalans omplen 11 camions cisterna amb 70.000 litres de deixalles marines del litoral durant el 2022
Un 62% del total són bosses, ampolles, canyes, fils de pescar, envasos de plàstic, tovalloletes i mascaretes d'un sol ús
Els pescadors catalans omplen 11 camions cisterna amb 70.000 litres de deixalles marines del litoral durant el 2022. Les dades s'han extret de l'aplicació mòbil Pesca Neta, en la qual els pescadors registren la brossa que treuen del mar. En la campanya hi han participat unes 600 embarcacions de les confraries de pescadors de Tarragona, Barcelona i Girona.

Del total de residus recuperats, un 62% són bosses, ampolles, canyes, fils de pescar, envasos de plàstic, tovalloletes i mascaretes d'un sol ús.

Entre les troballes més extraordinàries hi ha aspersors de grans dimensions, joguines i pneumàtics. També han pescat bicicletes, rentadores i bidons de pintura.

La subdirectora de Pesca, Itziar Segarra ha qualificat de "burrada" el volum de deixalles que recullen els pescadors, sobretot si es té en compte que no fan de brossaires i que aquests només són els residus que arrepleguen tot pescant.

Segarra ha destacat que la iniciativa Pesca Neta permet visibilitzar aquesta situació i fer una tasca de conscienciació.

La retirada de residus la duen a terme tant les embarcacions de pesca d'arrossegament com les d'arts menors, que representen un 79% de la flota pesquera de Catalunya. El departament d'Acció Climàtica ha destinat un milió d'euros a la iniciativa.
Itziar Segarra, subdirectora de Pesca
Social
Et recomanem
Concert del cicle Altafujazz amb Xavi Díaz Grup
1 d'abril a les 20:00h. a la pallissa de l'Era del Senyor
Organitza: OilJazz
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 d'abril a partir de les 10:00h. a l'Era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
VI Pleamar Vintage Market
8 i 9 d'abril al parc de Voramar i entorns
Organitza: Associació Cultural Pleamar
Agenda Cultural i Programació a la sala La Violeta
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Entrades disponibles a: lavioleta.sacatuentrada.es