Notícies
Foto: Mossos d'Esquadra
24 de maig del 2024
Els Mossos augmenten la vigilància contra el robatori de coure a tot Catalunya
Les regions policials del Camp de Tarragona, Metropolitana Nord i Metropolitana Sud concentren el 50% dels robatoris i actes vandàlics en infraestructures bàsiques
Els Mossos d’Esquadra han elevat de nivell 1 al 2 el Pla Operatiu Especial (POE) Metall per tal de reduir el robatori de coure a tot Catalunya, sobretot en infraestructures bàsiques com el ferrocarril. Des del 23 de febrer el nivell 2 només estava actiu a les regions policials Metropolitana Nord i Sud i al Camp de Tarragona, però ara la resta de regions passaran de nivell 1 a 2 per abordar de forma «integral» un problema que no es preveu resoldre a curt termini.

El comissari de la Prefectura Rafel Comes ha dit en declaracions a l’ACN, però, que Adif no és “culpable” de patir robatoris, sinó “víctima”. Les noves mesures passen per fer més pressió sobre els delinqüents, fer més controls preventius de trànsit i en deixalleries i més intel·ligència policial.

Des del mes de maig del 2023 fins a l’abril d’enguany s’han registrat 5.885 incidències vinculades en aquest àmbit respecte a les 7.162 denunciades durant l’any anterior, entre furts, robatoris amb força, danys i actes vandàlics.
Les regions policials del Camp de Tarragona, Metropolitana Nord i Metropolitana Sud concentren el 50% dels fets denunciats en aquest àmbit. El comissari de la Prefectura dels Mossos, Rafel Comes, ha argumentat en declaracions recollides per l’ACN perquè a Catalunya es produeixen més robatoris que en altres punts de l’Estat.

Segons els Mossos, els autors no actuen sols. Formen part d’una xarxa criminal i en cada sostracció participen entre 2 i 4 persones. Per cada fet van canviant els participants, la qual cosa dificulta la imputació de grup criminal i facilita penes baixes en cas de ser detinguts.
Els lladres roben el coure per vendre'l i en algunes ocasions tenen connivència amb deixalleries que fora del marc legat els compren el material sostret.
Rafel Comes, comissari de la Prefactura dels Mossos
Social
Et recomanem
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la zona verda de davant del Castell
Programa complet a: www.altafulla.cat
Festival Altacústic
19 i 20 de juliol a la plaça de l'Església i la plaça del Pou
Programa complet a: www.altacustic.cat
MNACTEC Bus
26, 27 i 28 de juliol al carrer Atzavares
+ info i reserves a: mnactec.cat/ca/exposicio-detall/mnactec-bus
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla