Notícies
Foto: Arxiu
04 de gener del 2023
Els forners de Tarragona i l'Ebre fan una aturada energètica per la situació "preocupant" que viu el sector
Els gremis de Tarragona, Baix Camp i Tortosa s'uneixen a la campanya estatal 'Que no s'apagui el Nadal'
La Federació provincial de forners de les comarques de Tarragona i l'Ebre s'ha unit aquest dimarts a la campanya estatal 'Que no s'apagui el Nadal'. Durant quinze minuts, més d'una cinquantena de fleques i forns han apagat els llums i han tancat les portes, una aturada energètica amb la qual el sector ha volgut mostrar el seu rebuig a l'encariment desmesurat dels preus de l'energia. L'augment de les despeses energètiques podria comportar el tancament "imminent" de moltes empreses del sector, segons alerta el president del Gremi de Forners de Reus i el Baix Camp, Ramon de la Fuente. Els costos de producció s'han encarit en més d'un 60% i "'la situació és insostenible", com denuncia De la Fuente.

A les dotze del migdia d'aquest dimarts, centenars de forns de tot l'estat espanyol han apagat els llums dels seus locals per reivindicar la situació "preocupant" que viu el sector des que va augmentar el preu de l'energia.

Es tracta de la segona aturada energètica que porten a terme els forners - la primera va ser el passat 28 d'octubre - i que s'emmarca dins la campanya 'Que no s'apagui el Nadal'. I és que s'ha fet amb la voluntat de subratllar la importància del sector en períodes festius com aquesta època de l'any en què forns i pastisseries concentren més demanda.

Ramon de la Fuente, lamenta que la situació energètica actual hagi comportat el tancament de diversos forns al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. Els forners alerten que si les administracions no els donen una resposta "urgent", moltes empreses del sector "podrien plantejar-se la seva continuïtat".

De la Fuente denuncia que les mesures del govern espanyol per fer front a la crisi es dirigeixin a les grans empreses industrials però que, "incomprensiblement, encara no incloguin eines de suport a les micro, petites i mitjanes fleques i pastisseries".
Ramon de la Fuente, president del Gremi de Forners de Reus i el Baix Camp
Ramon de la Fuente, president del Gremi de Forners de Reus i el Baix Camp
Social
Et recomanem
Pleamar Vintage Market
18 i 19 de maig al parc de Voramar
Programa complet a: www.pleamarmarket.com
Diada castellera de primavera
19 de maiga les 12:30h a la plaça Martí Royo
Amb: Nois de la Torre, Xiquets de Cambrils i C. d'Altafulla
Festival Tarraco Viva
19 de maig a les 12:30h a la pineda de l'Era del Senyor
Més informació a: www.tarracoviva.com
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla