Notícies
Foto: Centre d'Estudis d'Altafulla
19 d'abril del 2024
Els Estudis Altafullencs arriben a les 48 edicions, amb més articles que mai per divulgar sobre la vila i el territori
El nou volum de la publicació insígnia del Centre d’Estudis d’Altafulla serà presentat aquest dissabte a les 19.30h a la sala Teresa Manero
L’edició número 48 dels Estudis Altafullencs veurà la llum aquest Sant Jordi amb una aposta per la diversitat pel que fa a les temàtiques dels seus articles i també dels seus autors. Més articles que mai, una quinzena, i també més autors, provinents d’àmbits de coneixement diversos que parlen de disciplines i temàtiques com història, història antiga, arqueologia, biologia, entorn, medi ambient, sociologia i històries de personatges.
D’aquesta manera la publicació insígnia del Centre d’Estudis d’Altafulla, com explica un dels seus membres, Narcís Carulla, va creant un “corpus” de coneixement que contribueix a divulgar i donar a conèixer la història de la vila i, per extensió, del Baix Gaià, i convida també a l’anàlisi i la reflexió sobre qüestions d’interès. Carulla, a més, afirma que el creixement en quantitat d’articles d’aquest número 48 es correspon també al creixement de la vila i afirma que també es millora en qualitat d’aquests textos.

Pel que fa als autors que trobem en aquest recull anual d’articles, Carulla assenyala que es fa una aposta per investigadors o historiadors joves, incorporant també treballs universitaris que tenen prou qualitat com per ser publicats en aquesta obra coral. Així mateix, tot i que des del Centre d’Estudis no es vol destacar cap article per sobre d’un altre, es pot referenciar una ressenya inèdita sobre la pedrera del Mèdol, a càrrec d’un especialista del món romà.


En els Estudis Altafullencs d’aquest 2024 també hi trobem articles curiosos sobre la casa del Pont de Mar i el ganxo per pesar peix i vi, del qual se n’ha instal·lat una rèplica recentment, o articles que intenten abocar més llum sobre l’evolució de la platja d’Altafulla i les derivades del canvi climàtic sobre aquest espai natural.
Narcís Carulla, membre del Centre d'Estudis d'Altafulla
Narcís Carulla, membre del Centre d'Estudis d'Altafulla
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla