Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
13 de novembre del 2023
Els Diables d'Altafulla no deixen canya dreta amb els versots d'enguany
El correfoc i el verb satíric ha donat pas al castell de focs que ha tancat el gruix de celebracions de la Festa Major de Sant Martí
El foc i el so estrident de la pólvora explotant han omplert novament els carrers del centre d'Altafulla aquest diumenge per acomiadar la Festa Major de Sant Martí. Els Diables han carregat bé les carretilles i han aixecat les forques per fer ballar a grans i petits sota una pluja d'espurnes que no ha parat des que han sortit de la plaça del pou fins que hi ha tornat. Allà, un cop han bastit el tradicional pilar de foc. Ha estat el torn dels versots, carregats de mala bava, crítica, sàtira i reivindicació del col·lectiu i del folklore popular en general. També amb dards enverinats amb noms i cognoms i denunciant la crispació viscuda en l'àmbit de la política municipal i també a les xarxes socials.

El nou govern municipal també ha rebut i ha estat advertit. Els Diables i la ciutadania estaran amatents, asseguren, perquè facin la seva feina.

La situació econòmica del consistori, les propostes festives a la vila, que es troben més aviat minses o, novament, l'estat de la platja i el passeig marítim també han rebut l'estopa dels Diables així com diversos grups polítics i regidors.

I després dels versots els petards han continuat, aquest cop en forma de castell de focs, des de Ca l'Ixart, per cloure la Festa Major de Sant Martí 2023, que encara cuejarà amb algunes activitats més aquest pròxim cap de setmana.

Qui vulgui tornar a escoltar els versots en la seva totalitat pot fer-ho recuperant el pòdcast que es pot trobar a www.altafullaradio.cat. Aquí també es poden recuperar les altres transmissions fetes per aquesta casa en el marc de la Festa Major, des del pregó del passat dia 3 de novembre que obria les festes fins als versots dels Diables Petits, passant per la Diada Castellera del primer cap de setmana festiu.
Fragment dels versots dels Diables d'Altafulla
Fragment dels versots dels Diables d'Altafulla
Social
Et recomanem
Concert del cicle Altafujazz amb Luiz Meira & friends
2 de març a les 20:30h a La Violeta
Venda d'entrades a: www.altafujazz.cat
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
3 de març de 10h a 15h a l'Era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
Pleamar Vintage Market
30 i 31 de març al parc de Voramar
Programa sencer a: www.pleamarmarket.com
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla