Notícies
11 de maig del 2015
Els actes de carrer centren el primer cap de setmana de campanya electoral
Els vuit candidats a l’alcaldia d’Altafulla es veuran les cares avui a les 20h a la Sala de Plens en l’únic debat que se celebrarà
Els actes de carrer i el tracte directe amb la ciutadania han estat els protagonistes del primer cap de setmana de campanya electoral. Tres dies molt atrafegats, des del tret de sortida de dijous a la mitja nit amb la tradicional penjada de cartells, en què les vuit candidatures han començat a treure del calaix els primers apunts dels seus programes.

Uns eixos que es reforçaran aquest vespre durant el debat que celebraran a partir de les 8 a la Sala de Plens de l’Ajuntament els vuit candidats a l’alcaldia d’Altafulla. El debat es dividirà en tres blocs diferenciats: Economia, Territori, i Cultura i Esport. Els alcaldables disposaran, en cadascun d’aquests tres àmbits, d’un torn d’exposició de 2 minuts, i de 2 minuts més en el torn de conclusió.


AA-E
AA-E s’ha passejat aquest cap de setmana per Botigues de Mar, la plaça dels Vents, i l’avinguda Marquès de Tamarit. Hi ha instal·lat carpes informatives en què hi han participat la majoria dels membres que conformen la llista.
L’actual alcalde i candidat de la formació, Fèlix Alonso, reconeix sentir-se ja “al 100%”. Ha començat les vacances per “dedicar-se de ple a la campanya electoral”. Tot i això, ha sentenciat que “la sort ja ha estat decidida”, fent referència a l’expressió llatina ‘alea iacta est’. Ara és moment, doncs, de “tenir contacte directe amb la població”.
Aquesta setmana es dedicaran a fer un balanç públic de tot allò que s’ha fet durant els darrers quatre anys “al capdavant del carro i sent un exemple de lideratge a la comarca”. En aquest sentit ha destacat el seu projecte “realista” que “va més enllà de les paraules per concretar-se en fets”. Un programa que els dóna “esperances i il·lusió perquè la gent hi torni a confiar”.
Més enllà dels actes propis de campanya, la formació també ha participat en totes aquelles activitats que s’han celebrat aquests tres dies al municipi.


L’EINA-ERC
L’Esquerra Independentista d’Altafulla, l’EINA, ha protagonitzat un cap de setmana temàtic. Una tendència que vol ser el reflex del seu programa, que inclou diferents àrees i àmbits d’actuació. Han estat tres els eixos que han centrat aquests tres primers dies de campanya. El divendres ha estat el torn de Baix a Mar, un dels principals projectes de la formació. La intenció, segons l’alcaldable, Jordi Molinera, és “remodelar la zona amb el consens del veïnat i els comerciants”, promoure la “coexistència” dels vilatans i vilatanes amb les colònies de gats, i fomentar un tractament de la platja “més natural i no tan violent com fins ara”.
Un altre dels pilars que centren el programa de l’EINA és la Vila Closa. Aquest diumenge han convocat la ciutadania a una caminada per la zona amb la voluntat de donar a conèixer el model que volen instaurar.
També els més petits de la vila han tingut protagonisme aquest cap de setmana. Aquest dissabte a la tarda han pogut participar en una consulta per decidir quin parc volen a la plaça Martí Royo.
Els actes, després del debat d’aquest vespre, els reprendran el proper divendres amb un taller de risoteràpia i massatge dedicat a la gent gran, a càrrec de Núria Díaz.


IDEAL
Ideal ha aprofitat el tret d’inici de la campanya electoral per presentar de forma oficial la seva candidatura. Ho ha fet aquest diumenge al migdia al Parc del Comunidor en el marc d’un vermut popular de caire familiar en què hi han pres part un centenar de persones.
Sota el lema ‘Per poder acabar demà el que es va començar ahir’, l’alcaldable, Josep Maria Pérez, s’ha mostrat “content i il·lusionat” perquè hi són presents les mateixes persones que van iniciar el projecte l’any 2007.
El candidat d’Ideal afronta aquests quinze dies “amb molta tranquil·litat”, i amb pocs actes previstos en el calendari. De fet, no serà fins el proper diumenge quan presenti el programa en una trobada que també servirà per cloure la campanya. Convidarà la ciutadania a una fideuada popular en el mateix escenari que aquest cap de setmana, el Parc del Comunidor.
A Josep Maria Pérez l’acompanyen Mario Roque Rondán, Maria del Carmen Ollé, Leonardo José Moreno, Juan Arqueros, Jesús Martín, Maria dels Àngels Plana, Eduardo Moreno, Maria del Pilar Truyols, Carlos Cazalla, i Maria dels Àngels Gual. Com a suplent s’hi presenta Maria Luisa Alcón.


PP
‘Treballar. Fer. Créixer’. Sota aquest lema vilatans i vilatanes d’Altafulla han pogut veure aquest cap de setmana els primers cartells de propaganda electoral del PP. La candidatura es va presentar públicament ara fa una setmana al Centre d’Entitats, i ara ja es pot veure pels carrers de la vila la cara del candidat, Dani Sánchez.
Una imatge que vol ser el reflex de la voluntat de la formació de prendre com a punt de partida del seu programa “què vol Altafulla i cap a on vol anar”, així com de “la voluntat, l’entusiasme, la convicció, i la determinació d’una llista jove que vol treballar per Altafulla”.
El proper acte públic de la formació tindrà lloc aquest divendres a les 8 del vespre a l’Altafulla Mar Hotel. La trobada consistirà en un míting amb pica-pica per als assistents.


CIU
CiU d’Altafulla ja va anunciar ara fa uns dies la seva intenció de promoure una campanya “austera”, centrada en el “contacte directe i la proximitat amb la ciutadania”. Una voluntat que ha posat de manifest aquest cap de setmana amb una campanya intensiva de porta a porta, i la instal·lació de diferents carpes informatives en diferents zones del municipi. La primera parada l’ha fet el dissabte a la plaça dels Vents; a la tarda ha visitat Botigues de Mar; i el diumenge ha estat el torn de Brises de Mar, al matí, i del camp de futbol, a la tarda.
Ara per ara, el balanç que en fan és molt positiu. L’alcaldable, Pere Gomés, ha destacat “la il·lusió, la simpatia, i la proximitat” amb les que els rep la ciutadania.
El número dos de la llista, Xavier Rofas, ha estat un dels membres de la formació que aquest diumenge ha passejat pels carrers de la urbanització de Brises del Mar amb la voluntat de recollir les preocupacions i les mancances dels veïns d’aquesta zona per tal d’incorporar-les al seu programa. Més enllà de Brises del Mar, altres “qüestions pendents” que volen treballar són la Vila Closa, el Barri Marítim, i tot allò que mantingui alguna relació amb l’àmbit social. El més important –ha destacat- és “arribar a les persones i que els coneguin, aproximant-se a tots els estrats socials”.
La campanya porta a porta es reprèn aquest dilluns a l’entorn dels diferents centres educatius de la vila.


CANDIDATURA DE PROGRÉS-PSC (LLOPA)
Llista Oberta per Altafulla (LLOPA) – Candidatura de Progrés-PSC no ha celebrat cap acte de carrer aquest cap de setmana. La seva promoció aquests dies s’ha basat en la cartelleria de propaganda electoral, i la difusió a les xarxes socials. Ja fa dies que es poden veure a través del canal Youtube de LLOPA diferents vídeos promocionals de la candidatura que posen sobre la taula aspectes com ara el tancament de la Roca del Gaià, o la necessitat d’embelliment de les places a través de plans d’ocupació i concursos d’idees. Dos dels punts que la candidatura inclou en el seu programa.
El proper acte de la formació, més enllà del debat d’aquest vespre, no serà fins el proper dijous 21 de maig. A les 8 del vespre a la Pallissa de l’Era del Senyor l’alcaldable, Fonxo Blanch, i el número dos de la llista, Agustí Martí, oferiran el col·loqui ‘L’Altafulla oberta, pròxima, sense discriminacions de Llista Oberta per Altafulla’.


CIUTADANS
Ciutadans d’Altafulla ha presentat públicament aquest divendres al vespre a l’Altafulla Mar Hotel la candidatura amb què concorrerà a les eleccions municipals del proper 24 de maig. Ha començat el compte enrere, i la formació ha aprofitat el tret d’inici de la campanya per presentar a la ciutadania els membres de la seva llista, i per donar les primeres pinzellades del seu programa.
La presentació s’ha iniciat amb un vídeo promocional d’Albert Ribera, president de Ciutadans. L’acte, en què hi han assistit unes 150 persones, ha estat presentat per Vicente Castillo, subsecretari d’Implantació i membre del Comitè Executiu del partit, qui ha insistit en la vocació de la formació de “servei al ciutadà”, amb “nous valors i una nova manera de fer política”. Ha explicat com va néixer Ciutadans, i com espera implantar-se a Altafulla.
L’encarregat de presentar la candidatura, però, ha estat l’alcaldable, Alberto Moreno. Ha sentenciat que “comença el pla d’atac a la política d’Altafulla, amb molta il·lusió, moltes ganes, molta força i molta empenta”.
Entre els eixos principals del seu programa, ha destacat els ajuts socials, l’educació, les taxes no abusives, l’ocupació, i la gent gran”.
A Alberto Moreno l’acompanyen Elena García, Raul Carreño, Jose Ignacio Madorrán, Trinidad García, Luis Martín, Fermín Blas, Bettina Fortuño, Juan Antonio Nieto, Loreta Akpolat, i Victoria García. Com a suplent s’hi presenta Alejandro De Martí.


ALTAFULLA, SÍ POT
Altafulla sí pot ha instal·lat diferents taules informatives al llarg d’aquest cap de setmana a la plaça dels Vents, a la zona de la Portalada, i a l’avinguda Marquès de Tamarit. La intenció és mantenir la iniciativa totes les tardes entre setmana, de 6 a 8, i en horari de matí i tarda els caps de setmana.
La voluntat de l’agrupació d’electors és presentar les seves propostes a la ciutadania i recollir les seves preocupacions, les seves inquietuds, i les seves necessitats. Sempre, segons l’alcaldable, Juan Alberto Spuch, “amb la il·lusió de tirar endavant nous projectes amb transparència, i en què l’Ajuntament sigui la casa de tots”
Un dels suplents de la llista, Jesús Gómez, ha explicat que “propostes és el que més tenen, el que més han treballat, i el motiu pel qual es presenten”. Algunes d’aquestes propostes són iniciatives cooperativistes per crear ocupació, la publicació de totes les despeses de l’Ajuntament en una web municipal amb la participació d’un comitè ciutadà, una nova forma d’aprenentatge d’anglès i natació a les escoles, o la creació d’una bústia d’afectats per pal·liar les retalles i les llistes d’espera en l’àmbit sanitari, entre d’altres. Jesús Gómez ha criticat que Altafulla sigui “el poble més car de la província”.
En el marc de tots aquestes propostes, la intenció és dedicar especial atenció al col·lectiu de la gent jove.
Social
Et recomanem
Festa del Grafisme
Dissabte i diumenge, 7 i 8 d'octubre a diferents espais
Tallers, exposicions, performances, música,... Programa a banda
Altafujazz: Victor de Diego on Trane the music of John Coltrane
Dissabte 7 d'octubre, 20.30h, La Violeta
La vida de les elits vora Tarraco, visita guiada Vil·la Munts
Diumenge 8 d'octubre d'11h a 12.30h
Preu: 5€ Entrades a: www.mnat.cat/entrades
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla