Notícies
Foto: Ànima Jove
20 de gener del 2023
El taller d'animació CreAnima és el plat fort de la sessió matinal del Festival Ànima Jove d'Altafulla
La primera mostra internacional d'animació de la demarcació, que se celebra aquest dissabte, vol posar Tarragona en el mapa del sector
El Festival Ànima Jove, du en el seu nom un dels conceptes claus en la raó de ser d'aquest certamen. La joventut. És un festival jove perquè acaba de néixer, de fet s'estrena aquest dissabte, i sobretot perquè vol ser una plataforma per introduir els joves en el món de l'animació audiovisual. És per això que una de les potes més destacades de la programació és la realització d'un taller on es vol començar a activar la curiositat dels més petits per la creació animada. És el taller CreAnima, que conduirà la directora de cinema Belinda Bonan, una de les ànimes màter de la productora d'Altafulla Most Wanted Studio, impulsora del Festival.

En aquest taller es vol introduir als petits en el món de l'animació tot explicant-los què és i posant a la pràctica la creació d'una peça d'animació col·lectiva a partir dels fotogrames que hauran pintat prèviament amb aquest objectiu, amb l'ajuda, si s'escau, dels familiars acompanyants. Es farà a les 11.30 i tot seguit es podran visualitzar un total de 8 curts d'animació per a tota la família.

El taller és una primera passa per, en pròximes edicions, aprofundir en el vessant didàctic del Festival, que vol comptar amb la col·laboració de diferents centres educatius del territori i de fora, per mostrar-hi les seves creacions, com per exemple l'Escola d'Art de Tarragona. El director del Festival, Joan Rubinat, destaca que aquest vessant està en l'ADN de l'Ànima Jove.

Rubinat lamenta el pes residual que té Tarragona en el sector de l'animació i vol que l'ànima Jove serveixi també per posar en el mapa el territori en el panorama de la creació animada.

Rubinat es mostra convençut de poder donar continuïtat al certamen i fer-lo créixer ja en les pròximes edicions apostant per dur a Altafulla creadors destacats del sector i poder interactuar amb ells, per exemple amb alguna classe mestra.

De moment, la primera edició de l'Ànima Jove té lloc aquest dissabte matí i tarda a La Violeta amb un total de 23 curts a projecció.
Joan Rubinat, director del Festival Ànima Jove
Joan Rubinat, director del Festival Ànima Jove
Social
Et recomanem
Concert del cicle Altafujazz amb Xavi Díaz Grup
1 d'abril a les 20:00h. a la pallissa de l'Era del Senyor
Organitza: OilJazz
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 d'abril a partir de les 10:00h. a l'Era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
VI Pleamar Vintage Market
8 i 9 d'abril al parc de Voramar i entorns
Organitza: Associació Cultural Pleamar
Agenda Cultural i Programació a la sala La Violeta
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Entrades disponibles a: lavioleta.sacatuentrada.es