Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
03 de febrer del 2023
El regidor de Junts per Altafulla, Hèctor López Bofill dimiteix per motius personals i per evitar la "crispació" al plenari
La seva acta l'assumirà la tercera de la llista al 2019, Eva Martínez, qui entrarà al govern com a responsable d'Educació, Gent Gran i Acció Social
El regidor de Junts per Altafulla Hèctor López Bofill ha dimitit del seu càrrec com a edil de l'Ajuntament d'Altafulla i el renuncia així a continuar sent el representant de la formació postconvergent a la vila, tal com va ser escollit el 2019 en els primers comicis als quals es presentava com a alcaldable i en què va obtenir representació. Una representació amb dos regidors, ell mateix i Xavier Rofas, que posteriorment trencaria amb Junts i passaria a regidor no adscrit i representant del PDeCAT a Altafulla.

Ho ha anunciat així públicament justificant la decisió per motius personals i professionals, està preparant-se per ser catedràtic, i també per motius polítics. Assegura que s'aparta "per la crispació al consistori i perquè ell mateix era un dels motius de confrontació".

El substituirà qui era la número 3 a la llista juntaire el 2019, Eva Martínez, de qui López Bofill alaba les seves qualitats com a "dona de pau", amb un tarannà que hauria de contribuir a rebaixar la crispació, al seu parer. L'entrada de Martínez en el lloc del fins ara portaveu de Junts, significarà també el retorn de la formació al govern d'Altafulla. Martínez explica que voldria assumir les carteres de l'àmbit social de l'Ajuntament, com les que ja va encapçalar en la seva etapa com a regidora quan formava part del grup de l'EINA com a representant de Solidaritat Catalana i al costat del republicà Jordi Molinera.

Una proposta que és vista amb bons ulls des de l'equip de govern, que té les portes obertes a Junts malgrat la sortida de López Bofill al setembre de l'any passat. L'alcaldessa, Montse Castellarnau, explica que Martínez assumirà les carteres d'Educació, Gent Gran i Afers Socials.

La trajectòria de López Bofill es dibuixa amb el seu paper a l'oposició durant els primers tres anys de mandat i com a un dels impulsors de la moció de censura contra el govern de l'EINA. A partir d'aquí, al maig del 2022, va entrar a formar part de l'equip de govern que va encapçalar Alternativa Altafulla i del que en sortiria mesos més tard després de ser reprovat pel ple. López Bofill continuarà vinculat a Junts per Altafulla, de qui n'assumirà la coordinació. Mentre, Martínez es postula com a candidata a l'alcaldia, prèvia ratificació de l'assemblea. De moment compta amb el vistiplau de López Bofill, que la considera la candidata "més idònia".
Hèctor López Bofill, regidor dimitit de Junts per Altafulla
Eva Martínez, número 3 de la llista de Junts a les eleccions del 2019
Montse Castellarnau, alcaldessa d'Altafulla
Social
Et recomanem
Concert del cicle Altafujazz amb Xavi Díaz Grup
1 d'abril a les 20:00h. a la pallissa de l'Era del Senyor
Organitza: OilJazz
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 d'abril a partir de les 10:00h. a l'Era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
VI Pleamar Vintage Market
8 i 9 d'abril al parc de Voramar i entorns
Organitza: Associació Cultural Pleamar
Agenda Cultural i Programació a la sala La Violeta
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Entrades disponibles a: lavioleta.sacatuentrada.es