Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
03 de febrer del 2023
El regidor de Junts per Altafulla, Hèctor López Bofill dimiteix per motius personals i per evitar la "crispació" al plenari
La seva acta l'assumirà la tercera de la llista al 2019, Eva Martínez, qui entrarà al govern com a responsable d'Educació, Gent Gran i Acció Social
El regidor de Junts per Altafulla Hèctor López Bofill ha dimitit del seu càrrec com a edil de l'Ajuntament d'Altafulla i el renuncia així a continuar sent el representant de la formació postconvergent a la vila, tal com va ser escollit el 2019 en els primers comicis als quals es presentava com a alcaldable i en què va obtenir representació. Una representació amb dos regidors, ell mateix i Xavier Rofas, que posteriorment trencaria amb Junts i passaria a regidor no adscrit i representant del PDeCAT a Altafulla.

Ho ha anunciat així públicament justificant la decisió per motius personals i professionals, està preparant-se per ser catedràtic, i també per motius polítics. Assegura que s'aparta "per la crispació al consistori i perquè ell mateix era un dels motius de confrontació".

El substituirà qui era la número 3 a la llista juntaire el 2019, Eva Martínez, de qui López Bofill alaba les seves qualitats com a "dona de pau", amb un tarannà que hauria de contribuir a rebaixar la crispació, al seu parer. L'entrada de Martínez en el lloc del fins ara portaveu de Junts, significarà també el retorn de la formació al govern d'Altafulla. Martínez explica que voldria assumir les carteres de l'àmbit social de l'Ajuntament, com les que ja va encapçalar en la seva etapa com a regidora quan formava part del grup de l'EINA com a representant de Solidaritat Catalana i al costat del republicà Jordi Molinera.

Una proposta que és vista amb bons ulls des de l'equip de govern, que té les portes obertes a Junts malgrat la sortida de López Bofill al setembre de l'any passat. L'alcaldessa, Montse Castellarnau, explica que Martínez assumirà les carteres d'Educació, Gent Gran i Afers Socials.

La trajectòria de López Bofill es dibuixa amb el seu paper a l'oposició durant els primers tres anys de mandat i com a un dels impulsors de la moció de censura contra el govern de l'EINA. A partir d'aquí, al maig del 2022, va entrar a formar part de l'equip de govern que va encapçalar Alternativa Altafulla i del que en sortiria mesos més tard després de ser reprovat pel ple. López Bofill continuarà vinculat a Junts per Altafulla, de qui n'assumirà la coordinació. Mentre, Martínez es postula com a candidata a l'alcaldia, prèvia ratificació de l'assemblea. De moment compta amb el vistiplau de López Bofill, que la considera la candidata "més idònia".
Hèctor López Bofill, regidor dimitit de Junts per Altafulla
Eva Martínez, número 3 de la llista de Junts a les eleccions del 2019
Montse Castellarnau, alcaldessa d'Altafulla
Social
Et recomanem
Cinema a la fresca: 'As Bestas' de Rodrigo Sorogoyen
Divendres 22 de setembre a les 22h a la plaça de l'Església
Organitza: Cineclub Altafulla Link
Baixada de Trastos
Diumenge 24 de setembre a les 11h des de l'Ermita de Sant Antoni
Organitza: Diables d'Altafulla
Vermut Popular amb dj Jarras
Diumenge a les 12.30h a la plaça del Pou
Organitza: Diables Petits d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla