Notícies
Foto: Govern
13 de novembre del 2023
El projecte ‘Dones rurals, dones del Camp de Tarragona’ recorda el pes social de quatre veïnes de Creixell
És un recull de biografies de 73 dones rurals en les quals s’inclou a Leonor Mercadé , Maria Brugarola, Rosa Rovira i Emilia Gual
Quatre dones de Creixell, Leonor Mercadé, Maria Brugarola, Rosa Rovira i Emilia Gual, formen part del projecte ‘Dones rurals, dones del Camp de Tarragona’ impulsat per l’Institut Català de les Dones. Es tracta d’una iniciativa per reconèixer el pes social d’un total de 73 dones del Camp de Tarragona entre les quals hi ha aquestes creixellenques.

La presentació del projecte ha tingut lloc al Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí, coincidint amb la celebració del Dia Internacional de les Dones Rurals, efemèride que reivindica i reconeix el paper cabdal de les dones del sector primari i la indústria alimentària. L’acte ha comptat amb més de 150 espectadors, i amb la presència de la consellera d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya, Tània Verge.

El projecte és un recull de biografies de 73 dones rurals del Camp de Tarragona, que visibilitza i reconeix la seva expertesa i les seves contribucions socials i personals en un àmbit, el rural, que ha estat llargament masculinitzat.

La proposta es construeix gràcies a la col·laboració dels ajuntaments, consells comarcals, museus i entitats de dones. Aquestes entitats s’encarreguen de la recerca i documentació de la vida de les dones amb l’objectiu de reconèixer socialment les aportacions fins ara massa invisibilitzades. Un dels objectius és que els joves coneguin les dones que han estat referents del territori, per la qual cosa moltes de les actuacions de divulgació s’adreçaran a la població més jove i als centres educatius.
Social
Et recomanem
Concert del cicle Altafujazz amb Luiz Meira & friends
2 de març a les 20:30h a La Violeta
Venda d'entrades a: www.altafujazz.cat
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
3 de març de 10h a 15h a l'Era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
Pleamar Vintage Market
30 i 31 de març al parc de Voramar
Programa sencer a: www.pleamarmarket.com
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla