Notícies
02 de maig del 2016
El projecte de remodelació de Via Augusta centra l’Audiència Pública de l’Ajuntament d’Altafulla
La demanda d’una residència per la gent gran, i les obres de rehabilitació de la pallissa del carrer Vinyet han estat altres de les qüestions que s’hi han tractat
El projecte de remodelació del carrer Via Augusta ha tornat a ser protagonista aquest dissabte al matí a la Sala de Plens de l’Ajuntament d’Altafulla. En el darrer ple de la corporació, el col·lectiu d’Indignats de la Via Augusta contrari al projecte es va concentrar davant de les portes del consistori minuts abans de l’inici de la sessió. Aquest dissabte, coincidint amb la celebració d’una nova edició de l’Audiència Pública, han tornat a mostrar el seu malestar i el seu rebuig a una actuació que consideren “faraònica” i que “no és prioritària”.

En aquesta ocasió, ho han fet amb uns adhesius en què es podia llegir ‘Els veïns diuen no al projecte de Via Augusta”. Una de les veïnes que duia aquest distintiu, ha demanat a l’equip de govern el “perquè no gasten aquests diners en altres necessitats que hi ha al poble i no en aquesta obra tan faraònica”.

L’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, ha explicat que “tirant endavant aquest projecte, AA està complint el seu programa electoral”. Ha afegit que “la intenció és continuar millorant el Barri Marítim”. Ha recordat que ara fa uns dies es va reunir amb representants d’aquest col·lectiu i els van explicar els motius de la inversió, entre els quals van presentar Via Augusta com a “element dinamitzador del Barri Marítim dins del seu projecte i del seu model de poble, que passa per dignificar la urbanització”.

Un model que consideren, però, que és l’equivocat i que deixa enrere “allò que sempre ha proclamat l’alcalde de fer poble”. Han tornat a demanar la celebració d’una consulta.
També s’ha criticat el cost de la redacció de l’avantprojecte. Un veí ha destacat que ha costat “11,5 milions i mig de les antigues pessetes”. Una xifra que ha titllat de “barbaritat”. Ha matisat que “al tractar-se d’una obra nova ha de ser cofinançada per l’Ajuntament i els veïns del carrer”.

El batlle ha aclarit que “no es tracta d’una obra nova perquè el carrer Via Augusta ja existia”. Pel que fa al finançament, ha explicat que “la seva política passa perquè sempre que es pugui, no aplicar impostos especials”.

Per contra, una altra assistent ha sentenciat “ser veïna del Barri Marítim i no sentir-se representada pel col·lectiu d’indignats”. Provinent del País Basc, ha explicat que “la seva experiència li diu que, en un primer moment, els comerciants afectats no reben amb bons ulls aquest tipus d’iniciatives que acaben revitalitzant el sector”. En aquest context, ha animat els contraris al projecte a “informar-se i no atorgar-se més representació de la que tenen, i a participar en els processos de participació que s’organitzen”. També ha demanat al consistori que “dediqui part del superàvit a la participació”.

Fèlix Alonso ha considerat que són “opinions objectives, que poden ser molt vàlides”, però ha demanat que es facin sobre el projecte un cop s’hagi presentat. Aleshores que es presentin les esmenes pertinents. Ha afegit, a més, que han donat la possibilitat a la ciutadania de prendre part en l’elaboració de l’avantprojecte.

També la demanda d’una residència per la gent gran ha estat protagonista. Els veïns van presentar al voltant d’un miler de signatures a favor de la seva construcció. Una temàtica, però, que es tornarà a reprendre un cop s’hagin consolidat les àrees en mans dels nous regidors. La previsió és que el nou edil responsable, Xavier Rofas, es reuneixi amb els demandants.

Les obres de la pallissa del carrer Vinyet han estat un altre dels temes que s’han tractat en la sessió d’aquest dissabte al matí. Donat el problema d’espai a l’Ajuntament, la intenció és destinar aquest espai habilitat als diferents grups municipals, d’acord amb un calendari.

La propera Audiència Pública hauria d’emplaçar la ciutadania al darrer dissabte del mes de juny. Una cita, però, que el més probable és que s’hagi d’aplaçar a causa de la celebració de les noves Eleccions al Congrés del 26 de juny.
Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla
Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla