Notícies
Foto: Port de Tarragona
02 de febrer del 2023
El Port de Tarragona inicia la regeneració de biodiversitat als seus molls
Els nous biòtops s’han col·locat als molls d’Andalusia, Castella i al Moll de Costa, i s’emmarquen en un projecte de tres anys
El Port de Tarragona ha iniciat la regeneració de biodiversitat als seus molls després dels bons resultats obtinguts amb els biòtops que s’havien instal·lat a la platja del Miracle el 2021. Ara, l’entitat engega un nou projecte per recuperar la biodiversitat amb vuit noves estructures a l’interior del Port.

Els nous biòtops s’han col·locat als molls d’Andalusia, Castella i al Moll de Costa, i s’emmarquen dins d’un projecte de tres anys en el qual es monotonitzarà el procés i es poden augmentar el nombre d’estructures. A més de regenerar les espècies autòctones com la posidònia o diversos cefalòpodes, la iniciativa ha de permetre mitigar les emissions de CO2 i els efectes dels temporals.

El responsable de l’empresa que ha fabricat aquests biòtops, Ignasi Ferré, ha destacat que la vida que es genera al seu voltant també ajuda a capturar CO2 i alliberar oxigen.

El president del Port de Tarragona, Saül Garreta, ha explicat en declaracions a Ràdio Ciutat de Tarragona, que l’objectiu final és “recuperar l’anella blava de la costa tarragonina” i el projecte “es podria ampliar a la costa des de Torredembarra a la Pineda”.

Amb aquesta iniciativa, el Port s’incorpora al projecte SEAREG, que té com a finalitat la regeneració de la biodiversitat mediterrània. L’actuació té un pressupost de 15.000 euros.
Ignasi Ferré, responsable de l'empresa de biòtops
Saül Garreta, president del port de Tarragona
Social
Et recomanem
Concert del cicle Altafujazz amb Xavi Díaz Grup
1 d'abril a les 20:00h. a la pallissa de l'Era del Senyor
Organitza: OilJazz
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 d'abril a partir de les 10:00h. a l'Era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
VI Pleamar Vintage Market
8 i 9 d'abril al parc de Voramar i entorns
Organitza: Associació Cultural Pleamar
Agenda Cultural i Programació a la sala La Violeta
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Entrades disponibles a: lavioleta.sacatuentrada.es