Notícies
Foto: Altafulla Ràdio (Arxiu)
29 de desembre del 2022
El Ple de l’Ajuntament d’Altafulla votarà els Pressupostos de 2023 aquest dijous a partir de les 17h
Els vots de la regidora del PSC, Imma Morales i del regidor no adscrit Xavier Rofas seran decisius per aprovar els comptes
El Ple de l’Ajuntament d’Altafulla debatrà aquest dijous a la tarda, en una sessió extraordinària, l’aprovació dels Pressupostos de 2023 amb la incertesa de saber si la proposta tirarà endavant o no. Se sap quin serà el vot dels grups majoritaris, el que governa, Alternativa Altafulla, i el que té més presència en l’oposició, l’EINA-ERC, que serà desfavorable.

Pel que fa a la resta de formacions, el dimarts informàvem que el regidor de Junts per Altafulla, Hèctor López Bofill, ha donat el vistiplau als comptes. Qui també ho ha fet és la regidora d’Ara Altafulla, Natalia Sanz. En declaracions a aquesta casa, ha explicat que el govern ha tingut en compte les aportacions que els ha exposat, adquirint “un compromís ferm” en els darrers dies.

Per tant, la clau de l’aprovació dels Pressupostos de l’any vinent a l’Ajuntament d’Altafulla la tenen la regidora del PSC, Imma Morales, i el regidor no adscrit, Xavier Rofas. Dimarts, preguntats per aquesta casa, tots dos veien difícil donar suport als comptes. En el cas d’aquest darrer, argumentava que tant la comissió d’hisenda del passat divendres com el ple d’aquest dijous s’han convocat “precipitadament”, sense tenir temps de valorar les últimes modificacions.

Des del govern, el regidor d’Hisenda, Francesc Farré, apuntava que els Pressupostos estan elaborats a partir de la base dels comptes actuals aprovats per l’EINA, el PSC i el mateix Rofas. Inclouen, això sí, cinc partides diferenciades, que corresponen a l’import per redactar el projecte de la residència de gent gran, posar en marxa l’Escola d’Adults, garantir la programació de La Violeta, fer l’estudi de la UPC sobre les marees de la platja, i la remodelació de la zona del Voramar. Són accions que, sense uns nous pressupostos i amb la prorrogació dels actuals “no podrien tirar endavant”, ha assegurat Farré; una prorrogació que l’EINA veu amb bons ulls per tractar-se dels “nostres comptes”, segons Molinera.

El Ple extraordinari de Pressupostos de l’Ajuntament d’Altafulla tindrà lloc aquest dijous, a les 17h, des de la Sala de Plens del consistori. Com és habitual, es podrà seguir a través d’Altafulla Ràdio al 107.4 FM, el web www.altafullaradio.cat, l’app per a mòbils o la TDT. També pel canal de Youtoube de l’Ajuntament.
Natalia Sanz, regidora d'Ara Altafulla
Xavier Rofas, regidor no adscrit
Social
Et recomanem
Revetlla de Sant Joan
23 de juny a partir de les 21h a la zona verda del Castell
Programa complet a: www.altafulla.cat
Taller 'Educació sexual i literatura'
25 de juny a les 17h al museu etnogràfic
Inscripcions al Whatsapp: 608 589 530
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Programa complet a: www.altafulla.cat
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla