Notícies
Foto: Arxiu
31 de gener del 2023
El Ple de l'Ajuntament d'Altafulla autoritza els immobles patrimonials a acollir una activitat econòmica
L'àmbit de La Cabana regula les alçades constructives per reduir l'impacte visual de les futures edificacions
El ple de l'Ajuntament d'Altafulla ha donat el vistiplau a diferents tràmits urbanístics que contribuiran a desencallar o fer avançar processos que porten anys arrossegant-se, com és el cas del conveni de planejament de Via Roviano o la regulació del grau d'urbanització d'una zona entre el Canyadell i el Camí de Ronda.

Així mateix, s'ha aprovat inicialment la modificació del POUM pel que fa als usos de determinats edificis catalogats. D'aquesta manera immobles com la Villa Marcia, el Xalet de la Creu o la masia de Cal Vitali podran tenir altres usos més enllà del residencial i podran acollir alguna activitat econòmica, com per exemple de turisme rural. Ho ha explicat al ple la regidora d'Urbanisme Marisa Méndez-Vigo.

Tots els grups han estat a favor de la proposta en considerar que per poder fer front a les despeses que originen les finques protegides és important poder treure'n un rendiment econòmic. La regidora d'Ara, Natalia Sanz, n'ha parlat en la seva intervenció.

Igualment, des del principal grup del plenari, l'EINA-ERC, s'han felicitat per la mesura tot i assenyalar que s'ha demorat en el temps.

Precisament el Xalet de la Creu, o de fet, l'àmbit on s'ubica, la zona de La Cabana, ha estat objecte d'un altre punt de l'ordre del dia del ple ordinari de gener. Aquí s'ha avançat en la regulació de les alçades de les cases a construir, que creixeran de manera progressiva per evitar l'impacte visual de les edificacions a l'entrada de la vila accedint des de Tarragona. Així, les construccions seran de PB+1 en primer terme, mentre que avançant cap al Xalet, les cases podran ser de PB+2. Ho explica Méndez-Vigo.

El regidor no adscrit, Xavier Rofas, valora la mesura respecte a l'impacte visual a la zona.
Marisa Méndez-Vigo i Natalia Sanz
Marisa Méndez-Vigo, Xavier Rofas i Alba Muntadas
Social
Et recomanem
Concert del cicle Altafujazz amb Xavi Díaz Grup
1 d'abril a les 20:00h. a la pallissa de l'Era del Senyor
Organitza: OilJazz
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 d'abril a partir de les 10:00h. a l'Era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
VI Pleamar Vintage Market
8 i 9 d'abril al parc de Voramar i entorns
Organitza: Associació Cultural Pleamar
Agenda Cultural i Programació a la sala La Violeta
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Entrades disponibles a: lavioleta.sacatuentrada.es