Notícies
17 de juny del 2016
El ple de l’Ajuntament d’Altafulla aprova, amb caràcter inicial, el projecte d’execució de Via Augusta
Ara romandrà un mes en exposició pública al vestíbul de l’Ajuntament, i passat aquest període es presentaran les al·legacions pertinents
El projecte de Via Augusta ha tornat a centrar el debat entre l’equip de govern i els grups de l’oposició a l’Ajuntament d’Altafulla. El ple de la corporació ha tirat endavant, amb caràcter inicial, el projecte executiu d’urbanització del tram central del vial, amb el vot en contra de L’EINA. L’altre grup a l’oposició, C’s, ha excusat la seva presència.

El portaveu de L’EINA, Jordi Molinera, ha posat sobre la taula diferents preguntes. Ha qüestionat “en base a què es desenvolupa el projecte”, ha criticat “una tramitació matussera i d’amagatotis”, i ha posat en dubte la seva prioritat. En aquest sentit, ha acusat l’equip de govern de fer “la major inversió en via pública per una prova que potser no es fa”, els Jocs Mediterranis Tarragona 2017.

D’altra banda, ha tornat a lamentar que “es podria definir un model de poble mitjançant el consens i no a través de la divisió”, una manera de governar que considera “ben irresponsable”.

La regidora d’Urbanisme, Marisa Méndez-Vigo, ha explicat que el projecte que aquest dijous s’ha aprovat amb caràcter inicial es va iniciar el passat mes d’octubre amb el concurs per a la seva redacció. Ara, un cop aprovat, restarà durant un mes en exposició pública de forma física al vestíbul de l’Ajuntament, amb la presència d’un arquitecte coneixedor del projecte. Passat aquest mes es faran les al·legacions pertinents, algunes de les quals s’hi podrien incloure.
Posteriorment, s’haurà de fer l’aprovació definitiva del projecte. La data, però, encara està per determinar.

En referència a les acusacions del regidor independentista, Marisa Méndez-Vigo ha aclarit que “hi havia un Pla Director que havia passat per les comissions d’Urbanisme pertinents, tant el del Barrí Marítim com el de la Vila Closa”. Ha afegit que “un cop iniciat el procés de redacció del projecte, van tenir una reunió amb ATECA i l’Associació de Veïns del Barri Marítim, en què es va decidir que aquest pla director anava a la brossa, i que a partir d’aquell moment es faria conjuntament, també amb l’oposició, un nou Pla Director”.

Ha defensat també que “la majoria de la despesa no es destinarà a actuacions d’embelliment i que amb la subvenció de 250.000 euros de la Diputació de Tarragona ja en tindrien prou per adequar el carrer pels Jocs del Mediterrani”.

Pel que fa a l’acusació de tramitar el procés d’amagat, li ha retret que no hagués plantejat aquests dubtes quan era regidor d’Urbanisme mentre formava part del govern.

D’altra banda, ha tirat endavant per unanimitat la pròrroga del conveni subscrit entre l’Ajuntament i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya pel que fa a la cessió de la gestió de tres habitatges de titularitat pública. El regidor d’Acció Social, Xavier Rofas, ha explicat que es va subscriure el 8 d’abril del 2013, i s’estén fins el 8 d’abril del 2017.

També ha tirat endavant per unanimitat l’acord de col·laboració entre el consistori i el departament d’Ensenyament de la Generalitat per a la realització de programes de formació i inserció en el marc del Pla de Transició al Treball. Finalitzava al 2015 i ara es prorroga. També s’inclou una clàusula de protecció del menor.

El ple també ha aprovat per unanimitat el conveni marc de cooperació educativa entre l’Ajuntament i l’URV per al desenvolupament de programes de pràctiques externes.

La corporació ha aturat el desenvolupament de la sessió per fer un minut de silenci en record a la diputada laborista al Parlament britànic, Jo Cox, que va ser atacada durant la tarda i va morir a l’hospital. Tant la policia com el ministeri de l'Interior van rebutjar avançar la motivació de l'assassinat, que arriba just quan falta una setmana per al referèndum del dia 23 sobre el 'Brexit'.
Jordi Molinera, regidor de l'EINA
Marisa Méndez-Vigo, regidora d'Urbanisme
Marisa Méndez-Vigo, regidora d'Urbanisme
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla