Notícies
Arxiu
29 d'abril del 2016
El periodista altafullenc Carles Francino serà distingit en la 22a edició del Premi Ones Mediterrània el 3 de juny
La gala, que se celebrarà al Teatre Metropol de Tarragona, també premiarà al cantant Manolo García
El Teatre Metropol de Tarragona acollirà el divendres 3 de juny a les 20 hores una nova edició dels Premis Ones Mediterrània. L’esdeveniment, que organitza Mare Terra Fundació Mediterrània, arriba enguany a la seva 22a edició. Els Premis Ones distingeixen a persones, col•lectius o institucions que potencien iniciatives i projectes destinats a impulsar accions per a la defensa i millora del medi ambient, la solidaritat, la cultura, els drets humans i el desenvolupament social.

D’entre els premiats, hi haurà l’altafullenc Carles Francino, periodista nascut a Barcelona el 1958, i molt vinculat a Altafulla on encara hi té residència i família. De fet, com a curiositat, va defensar moltes temporades la samarreta del Centre d’Esports Altafulla, un esport, el futbol, que segueix sent una de les seves passions, més enllà de la ràdio. Va militar en diversos equips tarragonins de categoria regional, arribant a jugar en categoria nacional -Tercera Divisió- amb el CF Reus Deportiu. Se’l distingeix per la seva llarga trajectòria professional convertint-se en un dels periodistes espanyols més respectats per la seva personalitat i professionalitat a l’hora de tractar l’actualitat des d’un punt de vista objectiu i clar.

El president de la Mare Terra Fundació Mediterrània, Àngel Juárez, ha reconegut, en la presentació dels premis al restaurant Ítaca de Tarragona, la feina feta fins ara per Francino d’aquesta manera.

Tall de veu. AngelJuarezFrancino_290416

En l’actualitat, Carles Francino és el director del programa “La Ventana” de la Cadena SER. Sense acabar els estudis de periodisme a la UAB, va iniciar la seva carrera professional a Ràdio Tarragona, i el 1979 va obtenir el seu primer treball fix a Ràdio Popular de Reus, com a redactor d'esports, i més tard es va incorporar a la delegació tarragonina de la Cadena COPE i va fitxar per la Cadena SER (1987).

Va formar part de l'equip fundacional de Canal + a Madrid, i va presentar l'edició nocturna del Telenotícies de TV3, aconseguint uns excel•lents resultats d'audiència. El seu rigor li va valer el reconeixement no només de l'audiència, sinó també de la crítica i de tot l'espectre polític. El 1999 va rebre el Premi Ciutat de Barcelona per la seva tasca.

El 2005 va tornar a la Cadena SER per substituir Iñaki Gabilondo al capdavant del matinal “Hoy por hoy”, mantenint-se com indiscutible líder d'audiència segons dades de l’EGM. El 2006 va compartir, amb el propi Gabilondo, Àngels Barceló i Jon Sistiaga, la direcció i presentació del programa de televisió Cuatro X Cuatro. Ha estat guardonat amb el Premi Antena d'Or 2006.

Francino compartirà el reconeixement amb altres premiats com el cantant Manolo García, estrella del pop-rock estatal molt compromès amb el medi ambient; Carlos de Hita, Francis Núñez, Santiago Cirugeda, Bodegas Torres,
Fundació Josep Carreras, Modesto López, Aureli Tubilla, Cabildo de El Hierro, i el Govern de les Illes Balears.

La gala estarà presentada pels periodistes Raquel Martínez, Juan Carlos Ruiz i Albert Jansà, director d’Altafulla Ràdio.
Àngel Juárez, president de Mare Terra Fundació Mediterrània
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla