Notícies
Foto: Cercle Artístic d'Altafulla
01 de març del 2024
El mercat ‘Art al carrer’ torna aquest diumenge amb Cupido de protagonista
Una quinzena d’expositors participaran de la mostra, que el passat mes de febrer es va suspendre per inclemències meteorològiques
El Cercle Artístic d’Altafulla i totes aquelles persones que formen part de l’entitat ja ho tenen tot a punt de cara a aquest diumenge dia 3, que en ser el primer del mes de març, organitzaran el mercat d’art ‘Art al carrer’. La cita ha rebut molt bones crítiques per part de tothom des que es va començar a impulsar, i tot i la seva periodicitat mensual, l’afany per captar l’interès del públic per part dels que la programen, fa que en cap cas cansi o sembli repetitiva.

De cara a aquest diumenge, a l’entorn habitual de la mostra, l’Era del Senyor, s’hi ubicaran una quinzena d’artistes, alguns dels quals hi prendran part per primer cop. I és que en aquest Montmartre tan particular, amb el Castell dels Montserrat i l’església de Sant Martí de fons, Altafulla als peus, el mar a l’horitzó i a tocar d’una pineda tothom hi té cabuda.

El president del col·lectiu, Salvador Anton, ha avançat als micròfons d’Altafulla Ràdio que, per exemple, s’estrenarà Majoris (José Alejandro Rey Cortés), un jove tarragoní nascut el 1999 que té l’art com el seu gran univers, ja que no deixa mai de pintar. A més a més és una persona amb discapacitat auditiva i aquesta és una de les raons per les quals està tan connectat al dibuix i a l'art. Ha estudiat Art i Disseny a l'Escola EADT de Tarragona i el proper setembre començarà a la Universitat de Belles Arts.

Paral·lelament, Anton també ha explicat que la historiadora de l'art i docent Isabel Ràfols oferirà una xerrada especial sobre Cupido. I de fet, aquesta és una conferència que ja s’hauria d’haver impartit el passat febrer, després d’un canvi de dates per diverses coincidències de calendari, i que al final es va haver de suspendre com a conseqüència de les inclemències meteorològiques. La xerrada pretén ser un viatge a través de la història de Cupido i els seus diferents significats al llarg dels anys. I el president del Cercle ha explicat que és oberta a tothom.

El mercat d’art ‘Art al carrer’ és un certamen que satisfà força als paradistes, asseguren des del Cercle Artístic, ja que dona una oportunitat de contactar amb el públic que en altres iniciatives costa de trobar. I aquesta manera tan directa de poder explicar les obres en un ambient més distès que una galeria d’exposicions és tan exitosa que fins i tot ha generat ressò més enllà del Baix Gaià, defensen els artistes d’Altafulla. Està previst que comenci a les 10h i s’allargui fins a les 15h.
Salvador Anton, president del Cercle Artístic d'Altafulla
Social
Et recomanem
La vida de les elits vota Tàrraco
14 d'abril d'11h a 12:30h a la vil·la romana dels Munts
Venda d'entrades a: www.mnat.cat/entrades
Fira de Sant Jordi
23 d'abril de 10h a 20h a l'avinguda Marquès de Tamarit
Programa de St. Jordi complet a: www.altafulla.cat
15a Cursa 1 de maig
1 de maig a partir de les 9:45h des de la Via Augusta
Organitza: Atletes d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla