Notícies
Foto: Arxiu - Altafulla Ràdio
02 de febrer del 2023
El govern d'Altafulla assegura que "va fer tot l'esforç" per trobar un lloc per les carrosses de Carnaval i es mostra "decebut i entristit" perquè no participin
Malgrat els "despropòsits" de la situació, les rues es mantenen "amb un camionet de l'Ajuntament guarnit, les comparses que s'apuntin i la gent"
Amb "decepció i tristesa" és com asseguren des del govern d'Altafulla haver rebut la notícia que les colles de Carnaval de la vila no participaran en les celebracions d'enguany. Són declaracions de l'alcaldessa, Montse Castellarnau, preguntada per aquesta emissora després del comunicat de l'Agrupació carnavalera d'Altafulla (ACA) en què es lamentava la manca d'entesa amb el consistori per trobar un lloc on poder construir les seves carrosses i la consegüent decisió de no participar al Carnaval.

L'alcaldessa explica que es va intentar fer ús d'un terreny pròxim al bufet, però no hi va haver acord amb els propietaris i posteriorment es va oferir el camp annex al camp de futbol municipal, un espai a l'aire lliure que les colles haurien rebutjat precisament per estar a la intempèrie i no comptar amb garanties de seguretat per preservar les estructures. Castellarnau, però, assegura que es va fer "tot l'esforç possible" per trobar un espai on les colles poguessin treballar les carrosses.

Malgrat el seguit de "despropòsits" en què s'han esdevingut les gestions amb les colles, Castellarnau es mostra convençuda de poder tirar endavant una celebració de Carnaval reeixida i manté el programa d'actes tal com estava previst, amb les rues de dissabte i diumenge, l'arribada del carnestoltes o la guerra de confeti. A més de l'enterrament de la sardina, en el qual tampoc comptaran amb l'habitual participació dels Diables d'Altafulla, tal com ha comunicat l'entitat al consistori.

L'alcaldessa afirma que resten pendents de les comparses que es puguin apuntar aquests dies a la festa, per nodrir les rues junt "amb un camionet de l'Ajuntament, que encapçalarà la comitiva, i la gent, a títol individual que surti disfressada al carrer".

Castellarnau confia que hi hagi inscripcions al Carnaval, ja que enguany s'ha incentivat el fet que les comparses portin música pròpia amb 100 euros extra. Així, les carrosses que hi vulguin participar rebran 500 euros, les comparses amb música 300 i les comparses normals 200. Igualment, l'alcaldessa no tanca la porta a què si les colles de l'Agrupació no poden participar amb carrosses, sí que ho facin en forma de comparses.
Montse Castellarnau, alcaldessa d'Altafulla
Montse Castellarnau, alcaldessa d'Altafulla
Social
Et recomanem
Concert del cicle Altafujazz amb Xavi Díaz Grup
1 d'abril a les 20:00h. a la pallissa de l'Era del Senyor
Organitza: OilJazz
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 d'abril a partir de les 10:00h. a l'Era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
VI Pleamar Vintage Market
8 i 9 d'abril al parc de Voramar i entorns
Organitza: Associació Cultural Pleamar
Agenda Cultural i Programació a la sala La Violeta
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Entrades disponibles a: lavioleta.sacatuentrada.es